2024. május 2. - Zsigmond

Kocsis Zoltán születésnapi koncertje a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára

Sólyom László köztársasági elnök köszöntötte születésnapi koncertje után Kocsis Zoltán Kossuth-díjas zongoraművészt, a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatóját, hagyományos születésnapi koncertje után, pénteken este a Művészetek Palotájában.
2008. május 31. szombat 03:53 - Hírextra
Nem tudjuk, nem is kell tudnunk hány éves Kocsis, de azt tudjuk, hogy 18 éve koncertezik a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára. Azt kívánjuk, hogy még legalább kétszer tizennyolc évig számíthasson rá a szolgálat. Azt kell feltételezni, hogy akkor is szükség lesz még a munkájára - mondta köszöntőjében Sólyom László.

Az államfő szerint a jóléti társadalomnak is mutatkoznak árnyoldalai, mindig vannak rászoruló gyerekek. Óriási a szükség tehát a szolgálat munkatársainak munkájára - tette hozzá.

Kocsis Zoltán válaszában azt hangsúlyozta, hogy összefogással, szervezéssel és jóakarattal nagyon sokat lehet segíteni. Szeretne olyan világban élni, amelyben az, akinek egymilliárd dollárja van az nem akar tíz milliárdot, és, akinek tíz van, az nem akar százat - tette hozzá.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat magyar egyesületének gyökerei 1988-ig, a csegődi (Románia) árvaház megalakításáig nyúlnak vissza. Az 1989 karácsonyán ott tapasztaltak után először Hannoverben alakult meg Edvi Péter vezetésével a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, majd 1990 májusában a szervezet magyar egyesülete.

Kocsis Zoltán 1990-ben ajánlotta fel, hogy minden év május 30-án, a születésnapján koncertet ad a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára. A programot Kocsis Zoltán állítja össze, ő és közreműködésre felkért barátai ingyen vállalják a fellépést.

A hangverseny bevételével a karitatív szervezet rászoruló gyermekeket segít, kivizsgálási, gyógykezelési és műtéti költségeket fedez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását