2024. április 19. - Emma

Marica grófnő repeta Szegeden

A tavalyi hatalmas siker után péntektől újra láthatja a szegedi Dóm téren Kálmán Imre népszerű operettjét, a Marica grófnőt a közönség. Az Eszenyi Enikő rendezte darabot, melyet tavaly Kálmán Imre születésének 125. évfordulója alkalmából állítottak színpa
2008. július 8. kedd 18:47 - Hírextra
A siker garanciája a változatlanság: péntektől három estén át újra a tavalyi sztárok lépnek majd fel, többek között Lukács Gyöngyi, Pindroch Csaba, Nagy Ervin, Tordy Géza, Nyári Zoltán, Lehoczky Zsuzsa, és Király Levente játszik a Dóm téren.

Bár a névsor változatlan, az előző nyárhoz képest eggyel több Nemzet Színésze áll majd a szegedi deszkákon, hiszen a Csekkot megformáló Király Levente mellett immár a Populescu Dragomir Móricot alakító Tordy Géza is a cím birtokosa, a címszereplő Lukács Gyöngyit pedig azóta Kossuth-díjjal jutalmazták.

Több színésznek és a rendezőnek is fordulópontot jelentett a Marica grófnő, hiszen Eszenyi Enikő életében először dirigált a Dóm téri színpadon, a szereplők legtöbbje pedig prózai színészként első ízben csillogtathatta meg képességét egy operettben.

Nem beszélve Lukács Gyöngyiről, aki világhírű operadívaként először a szegedi szabadtéri színpadon vállalt részt egy operettben. Elmondása szerint a szerepet elsősorban Eszenyi Enikő extravagáns koncepciója, a remek partnerek, valamint a Dóm tér varázslatos atmoszférája miatt vállalta.

A Fogadalmi templom előtt már állnak a Kentaur által megálmodott elképesztő méretű díszletek is: a világrekorder, gigantikus, 22 méter hosszú és 17 méter magas hegedű, a 11 méteres, 6,6 méter magas és 3,2 méter széles vörös körömcipő, valamint a díszlet részét képező 10 méteres kesztyű, melynek mását Lukács Gyöngyi dobja majd el az előadásban.

Nemcsak a díszlet méretei, hanem a stáb létszáma is impozáns: mintegy háromszáz fő segíti a produkció létrejöttét. Fellép többek között a Szegedi Szimfonikus Zenekar hetven muzsikusa, egy nyolcvanfős énekkar, s szerepet kap a hetventagú tánckar is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását