2024. március 29. - Auguszta

Kutyák gazdit

Kutyaörökbefogadó-napot tart a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány a TV2 Napló stábjával és a MÚOSZ Állatvédő Szakosztályával közösen július 12-én, szombaton 9 és 12 óra között a kőbányai Happy Dog Kutyaiskolában (X. kerület, Hangár utca 2.).
2008. július 8. kedd 18:04 - Hírextra
A közel száz kutyát 16 állatvédő szervezet kínálja a leendő állatszerető gazdiknak. Az érdeklődők nemcsak német juhászkutyák, hanem boxerek, spitzek, rottweilerek és sok keverék kutya közül választhatnak.

Mindezt azért szervezi a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány, mert tarthatatlan állapotba kerültek az állatotthonok és menhelyek.

"Soha ennyi kóbor kutya nem volt még, mint jelenleg. A teltház miatt pedig egyre több kutyát kell elaltatni" - mondta a távirati irodának Kovács Violetta, a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány elnöke.

Az állatvédő szervezetek szeretnének minél több ebet megmenteni, de ez csak úgy lehetséges, ha örökbe tudják adni a náluk lévő kutyákat, ezért tartanak örökbefogadó napot, amely azonban nem arról szól, hogy mindenáron túl akarnak adni az állatokon.

Szerető, gondos gazdikat keresnek, akiket kifaggatnak például arról, hogy hová, milyen körülmények közé kerül a négylábú, hiszen egy német juhászkutya nem érezné jól magát a kilencedik emeleti lakásban.

"A katasztrofális helyzet ellenére azt javaslom, hogy csak az fogadjon örökbe kutyát, aki tisztában van vele, hogy ez milyen felelősséggel és mekkora kiadásokkal jár" - fogalmazott Kovács Violetta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását