2023. június 1. - Tünde

Rekordkísérlet

Guinness-rekordkísérlet is lesz a hétvégi I. Újfehértói Fürtös Fesztiválon, ahol 3000 adag meggylevest főznek a térség védett gyümölcséből az érdeklődőknek - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros önkormányzatának kommunikációs tanácsadója hétfő
2008. július 7. hétfő 14:08 - Hírextra
A péntektől vasárnap estig tartó fesztiválon a zárónapon készítik el a meggylevest a mesterszakácsok, méghozzá speciális recept szerint, amelyet egyelőre titokként kezelnek - mondta Pocsai Beáta.

Kiemelte: a város főterén nagyüzemi körülmények között, vasárnap hajnaltól főzik a meggylevest, amelynek elkészítéséhez közel két mázsa gyümölcsöt használnak fel.

A remélhetőleg Guinness rekordot jelentő háromezer adag levest a fesztivál vendégei is megkóstolhatják, akárcsak a híres Fürtös-meggyből készült ágyaspálinkát, amely egy érpataki cég világhírű, földrajzi árujelző oltalom alatt álló terméke.

Az I. Újfehértói Fürtös Fesztivál péntek délután veszi kezdetét, utcai futballbajnoksággal, valamint nemzetközi fúvószenekari- és kórustalálkozóval. A hangversenyen hazai, cseh- és lengyelországi együttesek lépnek fel, köztük mazsorettcsoportok is.

A szombati fesztiválnyitó utcai felvonuláson gólyalábasok, udvari bolondok, mese- és énekmondók, illetve zsonglőrök szórakoztatják a közönséget az újfehértói főtéren és környékén, majd vasárnap éjszakába nyúlóan rendezett könnyűzenei koncerteké lesz a főszerep - fellép többek közt például Koós János, Gergely Róbert, Soltész Rezső, Márió, a harmonikás, valamint a Dupla kávé, az United, a Dolly Roll, a Besh O'droM és a Heaven Street Seven együttes is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását