2024. május 4. - Mónika, Flórián

Pénz a háziorvosoknak

Az egészségügyi tárca sajnálttal veszi tudomásul, hogy bár Pesti Imre részt vett mindkét egészségügyi bizottsági ülésen, ahol a képviselők a tárca alapellátás fejlesztéséről szóló koncepciójáról is tájékoztatást kaptak, ennek ellenére sajtótájékoztatóján
2008. július 7. hétfő 18:03 - Hírextra
Az Egészségügyi Minisztérium visszautasítja a Fidesz vádjait, hiszen a tárca rendelkezik stratégiával az alapellátás fejlesztésére.

E stratégia egyik eleme az áprilisban életbe léptetett új finanszírozási rendszer is, melynek kidolgozásában a Magyar Orvosi Kamara is részt vett.

Ennek keretében éves szinten 7.1 milliárd forinttal több forrás jut az alapellátás finanszírozására, amit a háziorvosok érthetően örömmel fogadtak. Az új finanszírozási rendszer segítségével egy átlagos praxis havi OEP bevétele ma 800.000– 900.000 forint közé tehető.

A rendszer biztosítja a tartósan betöltetlen körzetek egészségügyi ellátását, a 2006-ban indult a Praxis Programmal, melyek kiszélesítésén a tárca az OALI-val együtt dolgozik.

Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy az alapellátás problémái nem az elmúlt időszakban keletkeztek, és nem is csak a hazai viszonyokra jellemzőek: a háziorvosi ellátórendszer állapota 1992 óta romlik Európa szerte. A ma dolgozó orvosok számát egyébként a Fidesz határozta meg, ugyanis 10 évvel ezelőtt kezdett el egyetemre járni, az aki ma szakorvosi képesítéssel dolgozhat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását