2024. április 29. - Péter

Orosz József fél

Mindnyájan veszélyben vagyunk, mert a köztársaságot, a demokráciát és a jogokat nem képesek a rendőri kordonok megvédeni - mondta hétfőn, sajtótájékoztatón a két nappal korábban, a budapesti melegfelvonuláson megvert Orosz József újságíró.
2008. július 7. hétfő 16:12 - Hírextra
"A köztársaság értelme a demokrácia. A demokrácia formája a köztársaság. Ez van veszélyben. Mindnyájan, demokraták, vagyunk veszélyben. Otthonunkban, itthon, Magyarországon" - mondta.

Hozzátette, "(...) a gyűlöletbeszéd és uszítás ügyekben az alkotmánybíróság töretlen gyakorlata, az ügyészség vádemelési gyakorlata, a bíróságok ítélkezési gyakorlata, a rendőrség nyomozati gyakorlata, a politikai jobboldal cinkos kettős beszéde, a kormányoldal tehetetlensége a törvények betartásának kikényszerítésére - mindezek szerves egységben, egymást kiegészítve és egymást segítve" tették lehetővé a történteket.

Hangsúlyozta: noha a magyarországi tudósítások rendre "egy homoszexuális felvonulásról" szóltak, sokan mások is részt vettek az eseményen, akik szolidaritásból a magyar demokratikus szabadságjogok melletti kiállás céljából vettek részt a felvonuláson.

A sajtótájékoztatón Bitó László élettanprofesszor arról beszélt, három-négy évtizede, az első ilyesféle nyugat-európai rendezvényeken is rizikót vállaltak a résztvevők, hozzátéve, ő már korábban felvetette, hogy be kellene vezetni a "nyolc napon túl gyógyuló lelki seb" fogalmát, akárcsak a "gyűlöletfüggőségét".

A szombati rendezvényen szintén részt vevő Szigeti Tamás joghallgató arról beszélt, Magyarországon ma "egy jelzők nélküli intoleranciát láthatunk", hiszen ugyanazok cigányoznak, zsidóznak, akik a homoszexuálisokat ócsárolják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Don Caló
2008. július 8. 11:29
"gabra"!
bizony mondom, igazad van.
és orosz jozefina azt kapta, ami járt neki és kiprovokálta már! :-)
gabra
2008. július 8. 10:11
Az ilyenek tették tönkre erkölcsileg az országot, mint Orosz József. Az országunk már annyira nyitott, hogy már kifordult magából. Nekünk mindenkit szeretni kell, pozitívan kell diszkrimináljuk a más színű, identitású, más szexuális beállítottságú, más vallású embereket. Eközben a hetero, keresztény, magyar emberek a saját hazájukban nem tudják érdekeiket érvényesíteni. Ha valaki ezt nem érzi a mindennapokban az vagy a Rózsadombon lakik, ahol nem lát semmit, vagy tisztán hülye.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását