2024. március 29. - Auguszta

Kulcsár ügy végén

Kétnapos vádbeszéde végén a Kulcsár-ügy vádlottjai közül tucatnyira kért börtönt, illetve összességében milliárdos vagyonelkobzást az ügyész a Fővárosi Bíróságon hétfőn.
2008. július 7. hétfő 10:57 - Hírextra
Letöltendő szabadságvesztést indítványozott az ügyész Kulcsár Attila mellett Kerék Csabára, a Britton cégcsoport volt magyarországi vezetőjére, Garamszegi Gáborra, a Betonút Rt. volt vezérigazgató-helyettesére, Bitvai Miklósra, az Állami Autópálya-kezelő Rt. volt vezérigazgatójára, Rejtő E. Tiborra, a K and H Bank volt vezérigazgatójára és Forró Tamás újságíróra.

Az ügyész többek között Kulcsár Attilára 230 milliós, Kerék Csabára 176 milliós, Bitvai Miklósra 150 milliós, Garamszegi Gáborra 58 milliós, Forró Tamásra 30 milliós, Schönthal Henrikre pedig 626 milliós vagyonelkobzást kért.

A Kulcsár-ügy a védőbeszédekkel folytatódik, amelyek várhatóan egész héten tartanak majd, ezt követi a vádlottak utolsó szó jogán előadott védekezése, majd pedig az elsőfokú ítélet kihirdetése a Fővárosi Bíróságon.

Az ügyészség Kulcsár Attilát és vádlott-társait sikkasztással, pénzmosással, okirathamisítással, bűnpártolással és más bűncselekményekkel vádolja. Az okozott kár meghaladja 8 milliárd forintot.
A vád szerint Kulcsár Attila 1998 és 2003 között a K and H Equities brókercégnél jogosulatlanul használta az ügyfelek pénzét.

A 2003 nyarán kipattant brókerbortrány nyomán indult büntetőeljárásban Kulcsár Attilát leszámítva szinte minden vádlott tagadja bűnösségét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását