2024. július 20. - Illés

Kizártak két vezető fideszest

Kizárta a Fidesz tagjainak sorából Csáki Zsigmondot, Heves polgármesterét és Magyar Istvánt, az egri pártszervezet elnökét a párt Heves megyei választmányának elnöksége - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a Fidesz Heves megyei elnöke.
2008. július 7. hétfő 19:13 - Hírextra
Az indoklás szerint az érintettek "figyelmen kívül hagyták a Fidesz teljesen egységes és világos álláspontját, amely elutasítja az egészségügyi rendszer üzleti alapokra helyezését és a profithajhászásnak való térnyitást" - írta közleményében Balázs József.

Emlékeztetett, hogy a Fidesz országos választmánya korábban határozatban foglalt állást az egészségügyi intézmények köztulajdonban tartása mellett.

Minderre azok után került sor, hogy a Csáki Zsigmond vezette jobboldali többségű önkormányzat pályázat alapján magánkézbe adta a hevesi rendelőintézet működtetését, a pályázat nyertese pedig az az Agria Ügyelet Kft. volt, amelynek egyik tulajdonosa Magyar István, a Fidesz egri elnöke.

Csáki tagja a Heves Megyei Önkormányzat Fidesz-frakciójának is, amely hevesen ellenzi a Heves Megyei Kórház vagyonkezelésének átadását a pályázaton nyertes HosInvest Zrt.-nek; korábban Magyar István is bírálta a tervezett funkcionális privatizációt.

Magyar István az MTI-nek elmondta, hogy igazságtalannak és érthetetlennek tartja a döntést, ezért fellebbezést kíván benyújtani a párt felsőbb fórumainál.

Csáki Zsigmond annyit közölt, hogy családjával külföldi szabadságát tölti és hazatérte után kíván reagálni a történtekre.

A Heves megyei választmány elnöksége - mint azt Balázs József elmondta - ugyancsak megtárgyalta azt a kezdeményezést, amely Herman István, a füzesabonyi választókerület elnökének kizárását indítványozta. Ellene az volt a vád, hogy illetéktelenül beleszól a Fidesz hevesi szervezetének ügyeibe.

Az elnökség ezt nem látta bizonyítottnak, ezért Herman István esetében a kizárási indítványt elutasították.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását