2024. május 13. - Szervác, Imola

Ha Fodor nem jön, meghívjuk Kókát

Az MDF "mély megdöbbenéssel" veszi tudomásul, hogy az SZDSZ elnöke, Fodor Gábor nem tud elmenni az ellenzéki pártvezetők találkozójára - közölte Dávid Ibolya, a demokrata fórum elnöke pénteken az MTI-vel.
2008. szeptember 5. péntek 18:03 - Hírextra
A demokrata fórum elnöke közleményében kiemelte: nem hiszik el az SZDSZ elnökének, hogy a jövő héten semmikor nincs ideje, mivel látták azt is, hogy korábban volt már ezzel ellentétes szándéka. Hozzátette: Gusztos Péter, a liberális párt frakcióvezető-helyettese néhány nappal ezelőtt az InfoRádióban bejelentette, hogy Fodor Gábor ott lesz az ellenzéki pártok találkozóján.
Dávid Ibolya leszögezte: mivel az SZDSZ már többször elmondta, hogy ellenzéki pártnak tartja magát, ezért elvárják a részvételt a találkozón.

Ha Fodor Gábor nem ér rá, akkor meghívjuk Kóka Jánost, a szabad demokraták frakcióvezetőjét, hogy a keddi vagy szerdai időpontban képviselje pártját az ellenzéki egyeztetésen - hangsúlyozta Dávid Ibolya.

A politikus szerint jelenleg Magyarország kormányozhatósága forog kockán és ha a kormány kisebbségben van, akkor legkésőbb a jövő héten ki kell derülnie, hogy az ellenzéknek van-e többsége.

Fodor Gábor liberális pártelnök az SZDSZ pénteki ügyvivői testületi ülését követően jelentette be: szívesen részt vesz az MDF elnöke, Dávid Ibolya által az ellenzéki pártvezetők között kezdeményezett megbeszélésen. Hozzátette ugyanakkor, hogy egy demokráciában a kormány terjeszti be a költségvetést, az ellenzéknek pedig az a dolga, hogy véleményezze azt, és ők nem szeretnék felcserélni a szerepeket.

Az MDF közelgő elnökválasztására utalva Fodor Gábor azt mondta, nem akarnak kampánycélokat szolgálni. Szólt arról is, hogy a tárgyalás időpontjáról még egyeztetniük kell és a jövő hét az előre elhatározott rendezvények miatt nem felel meg az SZDSZ számára.

Dávid Ibolya múlt hét szombaton kezdeményezte az ellenzéki pártelnökök találkozóját. A három pártelnöknek, Orbán Viktornak, Semjén Zsoltnak és Fodor Gábornak elküldött levelében Dávid Ibolya azt írta: "a magyar belpolitikában komoly fordulópontot jelenthet a nemsokára kezdődő őszi ülésszak, s ebben kulcsszerepe lesz a jelenleg parlamenti többséget alkotó ellenzéki pártoknak".
A Fidesz és a KDNP már jelezte: elfogadja a meghívást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását