2024. április 24. - György

Két lakóházat kapott - felfüggesztették

Két lakóházi ingatlant ajándékozott a pókaszepetki idősotthon 78 éves lakója az intézmény igazgatójának, ezért a települése önkormányzata felfüggesztette a munkaköréből és fegyelmi eljárást indított az igazgató ellen, valamint feljelentést tett a rendőrka
2008. július 7. hétfő 09:39 - Hírextra
Az egyedül élő, idős asszony romló fizikai és szellemi állapota miatt 2006 nyarán került a pókaszepetki Szent Marcella Idősek Otthonába. Múlt év őszén rokona - és egyben leendő örököse - kölcsönt szeretett volna kérni a hozzátartozójától, amit az igazgató akkor azért utasított el, mert szerinte a néni nem volt olyan szellemi állapotban, hogy ilyen megállapodásról dönthessen, vagy bármit aláírjon.

Az idős asszony múlt év novemberében agyi érkatasztrófán esett át, amiről az igazgató nem tájékoztatta a hozzátartozót. Mindezek ellenére a gondozott idén tavasszal a közel ötmillió forint értékű ingatlanokat - ügyvédi közreműködéssel - az otthon igazgatójának ajándékozta: a földhivataltól kapott értesítés szerint 2008. március nyolcadikán ajándékozás címén bejegyezték új tulajdonosként az intézmény igazgatóját - olvasható a Zalai Hírlapban.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint hiányzott a széfből a gondozott több mint 4 millió forint értékű takarékbetétkönyve is: ezzel kapcsolatban pár héttel később az otthon igazgatója bemutatott egy elismervényt, amelyben az áll, hogy az idős ember átvette tőle a betétkönyveket - írta hétfői számában a Zalai Hírlap.

A történtekre, és hogy miként történt a szerződés aláírása, az idős gondozott a lap kérdésére nem adott értelmezhető választ.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását