2024. május 7. - Gizella

Kolonics György Általános Iskola

Kolonics György nevét veszi fel a budafoki Hajós Alfréd Általános Iskola - közölte a XXII. kerületi önkormányzat sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.
2008. augusztus 25. hétfő 18:40 - Hírextra
A július 15-én elhunyt, kétszeres olimpiai bajnok kenus nevét egykori általános iskolája veszi fel. Erről Szabolcs Attila polgármester javaslatára hétfőn délután rendkívüli ülésen, egyhangúlag határozott Budafok-Tétény képviselő-testülete - tette hozzá B. Walkó György.

A polgármester a közlemény szerint azzal indokolta a döntést, hogy Kolonics György a kerület szülötte, oda járt iskolába, és kerületi díszpolgári címet is kapott. Az első újkori olimpia (1896, Athén) úszóbajnokáról országszerte több iskolát is elneveztek, Kolonics Györgyről azonban elsőként Budafok emlékezik meg ilyen formában.

A sajtóreferens tájékoztatása szerint az iskola -, ahová Kolonics György sokszor ellátogatott - sporttagozatos, és mindig nagy hangsúlyt helyezett a testnevelésre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását