2024. április 27. - Zita

Két hónap halasztás kéne

Egy 60 napos díjfizetési halasztás megoldhatná az autótulajdonosok biztosítóváltásakor föllépő adminisztrációs problémákat - nyilatkozta az InfoRádiónak a Biztosítás.hu ügyvezető igazgatója. Hozzátette: napvilágot láttak más javaslatok is, de azok a verse
2008. július 7. hétfő 19:42 - Hírextra
A javaslat célja, hogy a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási kampányok során évről évre fellépő adminisztrációs nehézségeket orvosolja, úgy, hogy a biztosítók közti verseny ne sérüljön - mondta az InfoRádiónak Rácz István.

A mostani szabályozás szerint egy hónapja van a biztosítóváltásra minden biztosítottnak. A Biztosítás.hu javaslata szerint ugyanakkor az ügyfelek részéről továbbra is megmaradna a 30 napos felmondási lehetőség november folyamán - mondta a portál igazgatója.

Annak érdekében, hogy megérkezzenek a biztosítót váltók csekkjei is, a jogszabálynak lehetőséget kellene adnia a hosszabb díjfizetési halasztásra - vélekedett Ráz István. Kifejtette: ezek szerint január vége helyett elég lenne március elsejéig befizetni az első részleteket.

Ezzel a biztosítók is rendben és időben eljuttathatnák a csekkeket az ügyfelekhez. Mindemellett a kiküldendő elsődíjas csekkeken már az ügyfél valós bónuszfokozatát tüntetnék fel, azaz nem kellene többet fizetni az első díjért.

A javaslatot megkapták az illetékes tárcák és a Gazdasági Versenyhivatal is - jelezte az igazgató, aki elmondta: egyeztetni szeretnének az illetékesekkel. Szerintünk a javaslat egyszerű és könnyen hozzáilleszthető a jelenlegi jogszabályokhoz, hisz csupán minimális változtatást jelentene a kormányrendeletben. Úgy gondoljuk - mondta Rácz István -, hogy nem szabad bonyolultabb megoldásokat alkalmazni, mivel azok a verseny kárára lennének.

A javaslat nyomán valószínűleg még a nyáron módosítani fogják a kormányrendeletet. A Biztosítás.hu igazgatója jelezte: mindezek, és annak ellenére, hogy a Gazdasági Versenyhivatal is tiltakozott az évközi évfordulók ellen, még mindig folyik egy ezt tartalmazó javaslat előkészítése is.

Ezért gondoltuk úgy - nyilatkozta Rácz István -, hogy előállunk a saját ötletünkkel. Ne gondolják az autósok azt, nincs más megoldás, és lássák, hogy egy egyszerű, harminc napos díjfizetési halasztással is megoldhatóak az adminisztrációs problémák.
Forrás: InfóRádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását