2024. április 27. - Zita

Razziák a Balatonnál

A Balatonnál ellenőrzött munkáltatók 68 százalékánál tapasztaltak valamilyen munkaügyi szabálytalanságot a hét második felében végzett ellenőrzések során az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) ellenőrei.
2008. július 6. vasárnap 07:16 - Hírextra
A Balaton déli partján, zömében vendéglátóhelyeken, üzletekben, kisebb részben építkezéseken végzett több napos ellenőrzések során 145 munkavállaló esetében állapítottak meg valamilyen jogsértést. Az érintettek közül 84 magyar és 4 román állampolgárt feketén foglalkoztattak.

Egy másik, idegenforgalomban ugyancsak érdekelt helyszínen, a Ferihegyi repülőtéren is ellenőriztek a munkaügyi felügyelők, a Repülőtéri Rendőrségi Igazgatósággal és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal közösen. Az ellenőrzések a repülőtér területén működő kiszolgáló egységekre, büfékre, éttermekre illetve építkezésekre terjedtek ki.

Ferihegyen 7 munkáltatónál 19 munkavállalót ellenőriztek. Öt munkavállaló nyilatkozott úgy, hogy nincs munkaszerződése, 2 munkavállalót pedig bejelentés nélkül foglalkoztattak . A munkáltató 9 fő esetében nem vezetetett munkaidő-nyilvántartást a helyszínen.

Gedeon András, a felügyelőség sajtószóvivőjének közleménye szerint a szabálytalanul és feketén foglalkoztató munkáltatók mindenképpen magas munkaügyi bírságra számíthatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását