2021. január 16. - Gusztáv

Mosonmagyaróvári fejlesztések

Megújult a mosonmagyaróvári várpince, megszépült a vártó és környéke döntően európai uniós forrásból; a beruházást hétfőn adták át. A projektre több mint 210 millió forintot nyert pályázat útján az Interreg Magyarország-Szlovákia-Ukrajna Szomszédsági Prog
2008. február 25. hétfő 15:20 - Hírextra
A pályázati forrás tette ki a beruházási összeg 95 százalékát, a fennmaradó 5 százalékos önrészt a felsőoktatási intézmény és az önkormányzat adta össze - mondta az esemény alkalmából Szabó Miklós polgármester az MTI-nek.

A beruházást a térség idegenforgalmi vonzerejének növelése érdekében valósították meg - hangoztatta a város első embere. Ennek szellemében alakították ki az egyetemnek helyet adó vár közelében lévő várpincében a tágas akváriumtermet, ahol a Szigetköz és a szlovákiai Csallóköz jellegzetes halfajtáit tekinthetik meg az érdeklődők. Az akváriumtermet a felsőoktatás céljaira is alkalmassá tették. Lehetőség nyílik ott az egyetemistáknak tudományos megfigyelések végzésére.

Ugyancsak a pince ad helyet a halászati múzeumnak és a közel félszáz vendég befogadására képes gasztronómiai központnak. A várpince az idegenforgalmi szezon kezdetétől folyamatosan várja az érdeklődőket - mondta Botos Gábor, a helyi önkormányzat fejlesztési koordinátora az MTI-nek.

A projekt keretében rendbe tették a vár közelében lévő tavat, s alkalmassá tették nyáron horgászásra, télen korcsolyázásra.

Folyamatban van a vár körüli park rehabilitálása is. A várkert lehetőséget kínál a térség jellegzetes fáinak bemutatására.

Ünnepi köszöntőjében Szabó Miklós polgármester az összefogás szép példájaként jellemezte a beruházást, amelyben közreműködtek a szigetközi és a csallóközi intézmények, civil szervezetek is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását