2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Meglepte a LIGÁt Paczolay

A LIGA Szakszervezetek megdöbbentőnek tartja azt, hogy Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság frissen kinevezett elnöke a népszavazás intézményét nem támogatja, de legjobb esetben is csak sokkal szigorúbb feltételek mellett, és csak bizonyos körök számára en
2008. július 6. vasárnap 07:08 - Hírextra
A szakszervezeti szövetség szombati közleményében teljességgel elfogadhatatlannak nevezi, hogy "a jogállamiság védelmezője másodlagosnak, figyelmen kívül hagyhatónak tartja a nép akaratát, minden demokratikus rendszer alapját".

Az Ab új elnöke a héten több hetilapnak nyilatkozott a népszavazásra vonatkozó szabályozással kapcsolatban. Egyebek közt azt mondta, hogy a népszavazás intézményét ésszerű korlátok közé kell szorítani, hogy ne legyen bárki számára nyitott a kezdeményezés lehetősége. Azt is mondta, hogy országszerte semmiképp sem híve ennek az intézménynek. Példaként említette Németországot, ahol csak helyi népszavazás van.

A LIGA közleménye szerint különösen elfogadhatatlan ez a felvetés most, amikor "a húsz éve az önrendelkezés útjára lépett Magyarország szakszervezetei és civil szervezetei történelmi tettet hajtottak végre azzal, hogy önálló, pártfüggetlen kezdeményezésként, összefogva elérték, hogy a kormány alkotmányos és törvényes keretek között visszavonjon egy olyan törvényt, amelyet gyakorlatilag egyetlen ember sem támogatott az országban". A közlemény a LIGA Szakszervezetek tb mentő népszavazási kezdeményezésére utal, amelynek során - a civil szervezetek összefogásával - az előírt idő harmada alatt összegyűjtötte a szükséges minimális aláírások két és félszeresét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását