2024. május 3. - Tímea, Irma

Mindenki elbúcsúzott

Egyetlen magyar női tőrvívó sem jutott be a legjobb nyolc közé a kijevi vívó Európa-bajnokság nyitónapján.
2008. július 5. szombat 19:00 - Hírextra
A legbalszerencsésebben Knapek Edina esett ki, aki miután a reggeli selejtezőben a legjobb produkciót nyújtotta, simán jutott a legjobb 16 közé, ott azonban befejezte szereplését. A tavaly világbajnoki ezüstérmes olasz Margherita Granbassi ellen a háromszor három perces vívóidő lejártakor 6-6-ra állt, ő élvezhette a kedvezményezettség előnyét az egyperces ráadásban, ám búcsúzott, mivel 13 másodperccel a hosszabbítás vége előtt egy együttes találatnál a mérkőzésvezető az olasz javára döntött. A magyarok reklamáltak ugyan, de még azt sem engedték nekik, hogy a találkozó befejezése után megtekintsék az ominózus utolsó tust.

Knapekhez hasonlóan Varga Gabriella is a nyolcaddöntőben fejezte be szereplését, mert az athéni olimpia bronzérmese, a lengyel Sylwia Gruchala szinte legázolta őt (15-2).

Mohamed Aida Corinne Maitrejean elleni összecsapásán végig a francia irányított, s nyert is 11-8-ra, Mohamed ezzel a legjobb 16-ba sem került be. Ugyanígy járt a negyedik magyar induló, Ujlaky Virginie, akit az ukrán Olga Lelejko vert meg 15-11-re a 32 között.

"Nagyon csalódott vagyok, mert azt az utolsó tust szerintem a javamra is megítélhették volna, de hát tudható, hogy ebben a sportágban mennyire erős az olasz vonal" - mondta kiesése után Knapek Edina. - "Nincs más hátra, mint hogy a csapatversenyben alakítsunk nagyot és megvédjük Európa-bajnoki címünket, ami cseppet sem lesz könnyű feladat. Mindenesetre jó, hogy egy hónappal a pekingi olimpia kezdete előtt jöttek elő azok a hibák, amelyeket a hátralévő időszakban ki kell javítanunk."

Eredmények:

női tőr egyéni:

a 32 között:

Knapek Edina-Daniela Tanase (román) 15-6
Varga Gabriella - Marian-Roxana Barladeanu (román) 15-7
Olga Lelejko (ukrán) - Újlaki Virginie 15-11
Corrine Maitrejean (francia) - Mohamed Aida 11-8

a 16 között:

Sylwia Gruchala (lengyel) - Varga 15-2
Margherita Granbassi (olasz) - Knapek 7-6 (hosszabbítás után)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását