2024. április 28. - Valéria

Mesélnek a műkincsek

A Mesélnek a műkincsek előadássorozat keretében P. Bak János festőművész életét, munkásságát és kortársait is érintő műhelybeszélgetést rendeznek hétfőn a BÁV Aukciósházában - közölte az intézmény kereskedelmi vezetője az MTI-vel.
2008. július 5. szombat 11:42 - Hírextra
Tűzkő Péter tájékoztatása szerint a beszélgetést a művész fia, a szintén festőművész A. Bak Péter vezeti, aki édesapja hagyatékának gondozója is egyben. A műhelybeszélgetés kapcsolódik az Aukciósházban július 31-ig megtekinthető P. Bak János (1913-1981) mintegy hatvan festményét felvonultató tárlathoz.

A kereskedelmi vezető elmondta: a Pázmándhegytől Budapestig című kiállítás átfogó képet ad P. Bak János művészetéről a korai, libapásztor korában készült rajzaitól kezdve a csendéleteken át a halála előtt készült alkotásokig. A Bizományi Áruház Vállalat Aukciósházának kiállításán olyan ismert képek is láthatók, mint az Akt hegedűvel, a Jézus temetése vagy a Szent család című.

A hétfői műhelybeszélgetést követően szeptemberben, a nyári szünet után folytatódik az előadássorozat, valamilyen "izgalmas" témával. A II. világháborúban eltűnt legendás Aranyvonat műtárgyainak sorsa, a magyar festményhamisítók technikái és műveik leleplezésének lehetőségei is szóba kerülnek majd.

Tűzkő Péter megfogalmazása szerint a Mesélnek a műkincsek egy szűk körnek szóló sorozat, de volt olyan előadás, mint például a rejtélyes Seuso-kincsekről szóló, amely megközelítőleg 100 látogatót vonzott. A BÁV Aukciósháza márciusban indította útjára a Mesélnek a műkincsek című ismeretterjesztő előadássorozatát, a közönségnek minden beszámolót követően lehetősége nyílik arra, hogy kérdéseket tegyen fel az előadónak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását