2024. május 8. - Mihály

Késik a családi pótlék

Országszerte késve utalta el a Magyar Államkincstár (MÁK) a családi pótlékot, s így sok család nem jutott hozzá - gyermekszámtól függően - több tíz ezer forinthoz a megszokott időben, a hónap második, harmadik napján - tudta meg a Magyar Nemzet.
2008. július 5. szombat 10:07 - Hírextra
A lap érdeklődésére a szociális tárca elismerte a késést, ám a minisztérium nem adott érdemi választ arra a kérdésre, hogy a MÁK miért tartja vissza az állami juttatást. A tárca azt közölte, hogy a családi pótlék átutalása ügyében a hatályos jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az Államkincstár tájékoztatása szerint a júliusi családi pótlék összegének átutalását a 1-jei ünnepre tekintettel 2-án, illetve 3-án indították el. Ez alól kivétel Pest megyei régió, ahol július 4-én indultak el az utalások.

A Magyar Nemzet megjegyzi: július 1. a köztisztviselők napja volt, amely mindössze a közigazgatásban dolgozóknak volt munkaszünet nap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását