2024. március 29. - Auguszta

Elhunyt az idős republikánus szenátor

Nyolcvanhat éves korában elhunyt Jesse Helms volt republikánus szenátor, aki évtizedeken át az amerikai konzervativizmus meghatározó alakja volt.A volt szenátor péntek hajnalban hunyt el az észak-karolinai Raleigh-ben természetes halállal - jelentette be
2008. július 5. szombat 07:43 - Hírextra
Jesse Helms 1921. október 21-én született az észak-karolinai Monroe-ban. Öt alkalommal választották be a szenátusba, amelynek 1973 és 2003 között volt tagja. Politikai pályáját demokrata pártiként kezdte, az 1970-es évek elején csatlakozott a republikánusokhoz.

Jesse Helms az általános konzervatív irányvonalon belül különösen erőteljesen képviselte azt a szemléletet, hogy az Egyesült Államoknak lehetőség szerint távol kell tartania magát a zűrzavaros külvilág nemzetközi bonyodalmaitól. E szemlélet jegyében élesen bírálta, pénzpocsékoló - és ráadásul nem eléggé Amerika-barát - sóhivatalnak bélyegezte az Egyesült Nemzetek Szervezetét.

Idős korában több betegségtől, így prosztataráktól és szívpanaszoktól is szenvedett. Három gyermeke és hét unokája gyászolja.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását