2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Azok az álmos hétfő reggelek

A hét legrosszabb napja? A hétfő – vágják rá sokan, de ausztrál pszichológusok szerint a hét eleje nem is olyan lehangoló, mint a közepe. A Sydney Egyetem pszichológusai arról kérdezték ki kutatásuk résztvevőit, hogy milyen a hangulatuk a hét különb
2008. július 5. szombat 07:16 - Hírextra
Legtöbben a közvélekedésnek megfelelően azt mondták, hogy a legrosszabb hangulatuk hétfő reggelenként és esténként szokott lenni, de a napok előrehaladtával egyre vidámabbak lesznek, a jó hangulat pedig péntek este, valamint szombaton reggel és este tetőzik.

Ezzel szemben amikor a kutatók további résztvevőket kértek meg arra, hogy naponként jegyezzék le, milyen volt aznap a kedvük, kiderült, hogy átlagban minden nap ugyanolyan, ráadásul a hétfők nem is olyan depressziósak, a péntekek és szombatok pedig nem is annyira izgalmasak.

Mélypont azért mindenkinél van, ez pedig a szerda, amikor a leginkább betemet minket a munka és a legmesszebb van a hétvége – amit ugyan alig várunk, de a kutatás szerint valójában nem javít a hangulatunkon.
Forrás: vital.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását