2024. május 4. - Mónika, Flórián

Újabb csúcs a foci EB-n

A maga nemében egyedi csúcsot állított fel a hét végén befejeződött labdarúgó Európa-bajnokság: ugyanis több mint két petabyte adat került fel az internetes világhálóra a kontinensviadal eseményeiről.
2008. július 4. péntek 10:30 - Hírextra
Ez durván háromszorosa annak az adattömegnek, amely akkor keletkezne, ha az osztrák nemzeti könyvtár teljes állományát digitalizálnák. De fel lehet úgy is fogni, mint félmillió darab, egyenként 4 gigabyte-os DVD-film vagy 537 millió digitalizált zeneszám összességének. (Az utóbbiak egyhuzamban történő lejátszásához több mint négyezer évre lenne szükség.)

Egy petabyte 2 az 50-iken, azaz 1.125.899.906.842.624 byte adatnak felel meg.

Az Európa-bajnokságról hozzávetőleg 10 ezer újságíró tudósított a helyszínről. A szervezők több mint hétezer ISDN-, LAN- és WLAN-vonalat, illetve -hozzáférést építettek ki a számukra, a kommunikációs központokban 300 kilométernyi réz- és optikai kábelt fektettek le. Csúcsidőben másodpercenként 100 megabyte adatot továbbítottak az internetre az Eb alatt.

Rekordforgalmat bonyolítottak le a mobilszolgáltatók is. Kiszámították, hogy csupán a Prater-beli Ernst Happel Stadionban egy-egy mérkőzés szünetében a szurkolók annyit telefonáltak vagy sms-eztek, hogy az összesítve megfelelt volna 10 ezer percnyi beszélgetésnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását