2024. május 5. - Györgyi

Templom felújítását támogatja az állam

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium idén hazai forrásból közel 13 millió forinttal támogatja Somogysárdon egy templom felújítását, Bodrogon egy új templom építését és a szentbalázsi templom rekonstrukcióját - hangzott el a somogyi egyházi támogatásokró
2008. július 4. péntek 19:52 - Hírextra
A Kolber István kutatás-fejlesztési államtitkárnak, valamint Galik Gábor, az oktatási tárca főosztályvezető-helyettesének közös tájékoztatóján átadták a támogatásokról szóló dokumentumokat az érintetteknek.

Kolber István elmondta: az oktatási tárca az elmúlt három évben összesen 62,9 millió forintnyi támogatást nyújtott a Somogy megyei egyházi fejlesztésekhez. Az egyházak a hitélettel kapcsolatos munkálkodásuk mellett a kulturális-, nevelési-, oktatási-, szociális- és egészségügyi tevékenységükkel, a nemzeti tudat ápolásával, valamint az építészeti érékek megőrzésével jelentős szerepet töltenek be az ország életében - tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a jelenlegi pályázati rendszerben az egyházaknak a szerteágazó tevékenységeikhez lehetőségük van hazai és uniós források elnyerésére is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását