2024. május 8. - Mihály

Sikeres a Gyerek Sziget

Hétvégenként 30-40 ezer ember látogatott ki a Gyerek Szigetre, amely idén utolsó alkalommal kínál ingyenes programokat a családoknak szombaton és vasárnap. A nyár legnagyobb ingyenes családi rendezvényén összesen 38 helyszínen kínáltak több száz programot
2008. július 4. péntek 12:48 - Hírextra
z utóbbi helyszín újdonság volt, ahol vízzel kapcsolatos játékokat próbálhattak ki a fiatalok. Különösen a nagy melegben volt közkedvelt - mondta a távirati irodának Vidó Andrea, projektvezető.

A szervezők jövőre is szeretnék megrendezni a Gyerek Szigetet. - "Reméljük jövőre nagyobb és több új program várja majd az érdeklődőket, hiszen szeretnénk növelni a helyszínek és a szolgáltatások számát is" - tette hozzá Vidó Andrea.

A rendezvény idei utolsó szombatján is sok színes programot terveznek. Lesz például Alma koncert, Bartha Antal Bábszínházában Paprika Jancsi, a Kacagó réten Mollini bűvészműsora, vasárnap pedig Méhek, Zene-cirkusz Madárijesztővel, A János vitéz és Mátyás király szárnyai a Márkuszínház előadásában. Emellett még mód lesz kézműveskedni, sportolni, táncolni és társasjátékozni.

A Vándor Vurstliban az igen népszerű Csúzlizda és Lovagi Játékok mellett lehet memóriajátékot játszani pajzsokkal, apró tárgyakból képet készíteni és üvegre festett faliképet alkotni. A Madzag Színház előadásában a Buda Visszafoglalása című darabot láthatja a közönség.

A Kaleidoszkóp Palotában a Segíts Tanulni Alapítvány szakemberei által szervezett programokon vehetnek részt a szülők, és képezhetik magukat tovább "tanulássegítésből" , hogy a szünidő után az iskola is sok örömet tartogathasson gyereknek, szülőnek egyaránt.

Azt, aki nem csak kapni, hanem adni is szeret, várja a Magyar Vöröskereszt sátra, ahol 12 órától minden nap várják a véradókat.

Továbbra is szorgalmazzák a szervezők, hogy a látogatók vegyék igénybe a hajójáratot, amely 0-14 éves korúak számára ingyenes. A hajó részletes menetrendje a www.sailor.hu oldalon található. A rendezvény programja a www.gyereksziget.hu weboldalon érhető el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását