2024. március 29. - Auguszta

Hogyan válasszunk szőnyeget az irodába?

Az irodákban sok helyen a szőnyegpadlót részesítik előnyben. Köszönhető ez a szőnyegek kiváló zajfogó hatásának épp úgy, mint a szinte végtelen választéknak. A megfelelő irodai szőnyegek kiválasztása azonban nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre látszik. Rengeteg tényezőt kell figyelembe venni, ezért összeállítottunk egy átfogó útmutatót.
2022. december 19. hétfő 15:00 - HírExtra

Miért jó választás az szőnyeg irodahelyiségekbe?

A legjobb irodai szőnyegek elegáns megjelenésűek, illeszkednek az iroda esztétikájához és nagyon praktikusak. A modern irodai szőnyegek ráadásul elképesztően sokféle stílusban, vastagságban, színben és mintával kaphatók. Minden eddiginél egyszerűbb olyat beszerezni, ami illik az iroda megjelenéséhez és hangulatához.

Egy kis irodában egy puha plüssszőnyeg a luxus érzését ébreszti. Egy nagy irodában, ahol sok ember van, a szőnyeg elegáns és egyben könnyen tisztítható választás. A szőnyeg kiváló akusztikus tulajdonságokkal is rendelkezik: tompítja a mozgó székek és a kopogó lábak hangját a padlón és jobb munkahelyi környezetet teremthet.

Hogyan válasszon szőnyeget?

A megfelelő szőnyeg kiválasztásához fel kell mérnie a munkaterületet, és figyelembe kell vennie a szőnyegtípusokat befolyásoló tényezőket. Íme néhány kérdés, amelyeket fel kell tennie magának, amikor irodai szőnyeget választ.

A konferenciatermekbe és magánirodákba gyakran megfelelek  a puhább szőnyegek, mivel ezek nincsenek kitéve akkora terhelésnek. Az irodai szőnyegeket szívósnak és foltállónak tervezték, de vásárlás előtt mindig érdemes azt is ellenőrizni, hogy egy adott szőnyeg mennyire foltálló és könnyen tisztítható. Ez segíthet a szőnyeg színének kiválasztásában is – érdemes például olyan színt választani, amin kevésbé látszanak a kávéfoltok.

Mennyire tartósak az irodai szőnyegnek?

Ha 12 hónapos bérleti szerződése van, és ezt követően tervezi elhagyni az épületet, akkor nem érdemes drága szőnyegeket választania. Elegendő egy pénztárcabarát darab, amit a szőnyeg outlet oldalán is könnyen találhatunk. Ha azonban hosszabb bérleti szerződése van, jobb minőségű termékre van szüksége, amely akár a teljes időtartamra is kitart. Az igazán jó szőnyegek várható élettartama 10-30 év, és mindaddig csúcsminőségűek maradnak, amíg megfelelően karbantartják őket.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását