2024. május 13. - Szervác, Imola

Nyolcan az olimpián

A Magyar Távirati Iroda nyolc fővel vesz részt a pekingi ötkarikás játékokon, a szeptemberi paralimpiáról pedig egy-egy újságíró és fotós tudósít. "A hagyományoknak megfelelően az MTI ezúttal is irodát működtet az olimpia sajtóközpontjában".
2008. július 4. péntek 12:30 - Hírextra
"A hagyományoknak megfelelően az MTI ezúttal is irodát működtet az olimpia sajtóközpontjában" - mondta el Szántó András szakmai alelnök. A távirati iroda híreit és képeit négy újságíró, három fotós és egy informatikai munkatárs juttatja el a kínai fővárosból Budapestre, valamint az ő munkájukat segíti az MTI pekingi tudósítója is. Itthon 12 fős csapat dolgozik, három műszakban.

A Magyar Olimpiai Bizottsággal kötött megállapodásnak köszönhetően az MTI első kézből értesül a MOB-híreiről. A bőséges hír- és képkínálatot a helyszínen tevékenykedő kollégák gyors és szakszerű tudósításai és a partner hírügynökségek anyagai mellett a Kínai Nemzeti Hírügynökséggel (Hszinhua) - amelynek Magyarországon kizárólag az MTI-vel van szerződéses viszonya - kötött kontraktus is biztosítja.

Az MTI helyszínről tudósító csapata minden magyar szereplést kiemelt figyelemmel kísér, már a játékok kezdete előtt rengeteg háttéranyagot, statisztikát, programot bocsát az előfizetők rendelkezésére, beleértve az összes magyar induló portréját. Az alelnök hangsúlyozta, hogy az MTI előfizetői nemcsak első kézből, gyorsan kapják az olimpiai tudósításokat, hanem bizonyosak lehetnek abban, hogy jogtisztán tehetik közzé a képeket, híreket. Hozzáfűzte, a médiumok közös érdeke, hogy jogszerűen beszerzett híreket közöljenek, nem csak az olimpiához hasonló kiemelt események idején.

Szintén elsősorban a magyar szereplést szem előtt tartva az MTI egy fotóriportert és egy újságírót küld a Magyar Paralimpiai Bizottsággal együttműködve az ötkarikás játékok után két héttel kezdődő pekingi paralimpiára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását