2024. június 16. - Jusztin

Késve, de indul az argentin bajnokság

Két pénteki mérkőzéssel e hét végén elkezdődik az argentin labdarúgó-bajnokság, amelynek eredeti, augusztus 14-i rajtja a klubok adósságai és a tévéközvetítések körüli viták miatt csúszott.
2009. augusztus 19. szerda 12:00 - HírExtra
A sajtó szerint 184 millió dollárra rúg a csapatok össztartozása, amelyre megoldást jelenthet, hogy a dél-amerikai ország futballszövetsége (AFA) felmondta a 2014-ben lejáró szerződését korábbi médiapartnerével. Az új megállapodástól a korábbi 70 millió dollár helyett mintegy 130 milliónak megfelelő bevételt remél az AFA, amelynek elnöke, Julio Grondona "új rend" kezdetéről beszélt. Grondona a bajnoki nyitány halasztását bejelentve két hete azt mondta, hogy az adósságcsapda felszámolását célzó első lépések egyikeként emelni kell a televíziós jogdíjakat.

Az őszi pontvadászat, az úgynevezett Apertura pénteki nyitányáról a szövetség végrehajtó bizottsága döntött kedden.

"Az Apertura első fordulójának mind a tíz mérkőzése képernyőre kerül, méghozzá ingyenesen, a köztévén nézhetik a futballkedvelők" - közölte Ernesto Cherquis Bialo, az AFA szóvivője.

A bajnoki rajt kitolását amúgy az argentin futballszakszervezet kezdeményezte, nehezményezve, hogy a hét élklubnak - a San Lorenzónak, a River Plate-nek, az Independientének, a Newell'snek, az Huracannak, a Racing Clubnak és a Rosario Centralnak - átszámítva már 10 és fél millió dollárra rúg az adósságállománya. A deficitet az általános gazdasági válság súlyosbította a legnevesebb kluboknál, amelyek döntően a főleg Európába - Angliába, Spanyolországba, Olaszországba és Németországba - irányuló játékoseladásból tartják fenn magukat, ez a folyamat azonban megtorpant a nemzetközi krízis következtében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását