2024. április 20. - Tivadar

Nagycsaládosok nyaralhatnak a Balatonnál

Zamárdiban, Balatonlellén és Balatonszemesen kezdték meg ingyenes nyaralásukat az idén azok a rászoruló nagycsaládosok, akik a Balaton Aranykora Alapítvány kezdeményezésének köszönhetően juthatnak családonként egyszer ilyen lehetőséghez - mondta a kuratór
2008. július 4. péntek 08:54 - Hírextra
Bánki Károly közölte: a család egységében van a legnagyobb erő, de egyre hátrányosabb helyzetbe kerül az, aki nagy családot, sok gyermekeket vállal. A nagycsaládosok életének megkönnyítése és közös balatoni élményekhez juttatásuk a célja a civil kezdeményezésnek, amelyet négy évvel ezelőtt egy pécsi házaspár indított el.

Míg tavaly több mint száz család vált a program részesévé, az idén a romló gazdasági helyzet miatt csökkent a szponzoráló kedv, így várhatóan csak fele annyi rászoruló juthat el a Balatonhoz.

A családok magánszemélyek és cégek által pár hétre ingyenesen felajánlott szálláshelyeken nyaralnak, ezáltal lehetőségük nyílik arra, hogy eljussanak turisztikai látványosságokhoz, részt vegyenek kulturális programokon.

A nyaralásra tízszeres a túljelentkezés, az alapítvány az idén a rászorulók kiválasztásának alternatív módjával is élt, a pályáztatás megtartása mellett. A szervezet honlapjának blogokat tartalmazó oldalán is lehetett jelentkezni, ezzel megteremtették a lehetőséget arra, hogy a kurátorok és a rászorulók közelebbről megismerjék egymást, és igazságosabban válasszák ki azokat, akik ingyenesen nyaralhatnak - mondta a kuratóriumi elnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását