2024. május 3. - Tímea, Irma

Az ÖM támogatja a sportegészségügyet

Az Önkormányzati Minisztérium a 2008. évben is támogatja – az állami sportirányítási szerv és a sportegészségügyi feladatokat ellátó intézmény közötti együttműködés keretében – az Országos Sportegészségügyi Intézetet (OSEI) sportegészségügyi s
2008. július 4. péntek 10:57 - Hírextra
2007-ben az OSEI 146.000.000 Ft támogatást kapott, melyet az Egészségügyi Minisztériumon keresztül – a jogszabályoknak megfelelően – fejezetek közötti átcsoportosítással juttatott el a tárca.
2008-ban eddig 156.550.000 Ft-ot kapott az Országos Sportegészségügyi Intézet, melyből a 2008. évi sportegészségügyi szakmai feladatok ellátására 105.650.000 Ft, míg az olimpiai és paralimpiai felkészülés sportegészségügyi szakmai feladataira 50.900.000 Ft jut.

A tárca által már korábban átutalt támogatás 2008. augusztus 31-éig nyújt fedezetet többek között az OSEI által elvégzett, a kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó versenyzők szűrővizsgálataihoz, a válogatott kerettagok mellett tevékenykedő keretorvosok, gyúrók, sportpszichológusok, gyógytornászok alkalmazásához, az olimpiai központok sportorvosi ellátásához. Emellett a támogatásból történik az OSEI olimpiai és paralimpiai felkészüléshez közvetlenül kapcsolódó, azt segítő sportegészségügyi feladatainak ellátása is, mint például az olimpián a magyar csapat rendelkezésére álló gyógyszerek, kötszerek beszerzése is.

A Minisztérium előkészítette az OSEI olimpiai, valamint a paralimpiai játékokat követő időszakra vonatkozó támogatási szerződését is. Az újabb szerződés alapján a támogatási összeg kifizetésére – mely a tárca költségvetésében rendelkezésre áll – a megelőző időszakra biztosított összeggel történő elszámolást követően kerül sor.

Kiadó: Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását