2024. április 28. - Valéria

Újjabb merénylet a melegek ellen

Újabb Molotov-koktélos támadás ért egy homoszexuálisok által látogatott létesítményt - tájékoztatta a Szimpozion Egyesület ügyvivője csütörtökön az MTI-t. A rendőrség megerősítette a támadás tényét, a részletekről későbbre ígért tájékoztatást.
2008. július 3. csütörtök 11:31 - Hírextra
A rendelkezésre álló adatok alapján szerdán, nem sokkal éjfél után egy józsefvárosi fitneszszalon előterébe a résnyire nyitott bejárati ajtón át két, gyúlékony anyagot tartalmazó palackot dobtak, ezek közül az egyik tüzet okozott - olvasható a rendőrség honlapján csütörtökön közzétett közleményben.

Az egyik üveg a padlón összetört és a benne lévő folyadék lángra kapott, a tüzet a szalon alkalmazottja kézi tűzoltó készülékkel eloltotta. A másik palack nem tört össze, tüzet nem okozott.
 
Az alkalmazott a helyszínen úgy nyilatkozott: a bejárati ajtó előtt talált még egy folyadékkal töltött palackot, valamint egy széttört palack nyakát.

A bűncselekmény során személyi sérülés nem történt, az anyagi kár megállapítása folyamatban van - közölte a rendőrség.

Az újabb Molotov-koktélos támadásról a Szimpozion Egyesület ügyvivője, Virág Zsolt tájékoztatta csütörtökön délelőtt az MTI-t. Ő a későbbi rendőrségi közléstől eltérően azt írta, hogy a fővárosi Magnum szaunába négy Molotov-koktélt dobtak, a palackok közül kettő tüzet okozott, a pultnál tartózkodó alkalmazottak könnyebb sérülést szenvedtek.

A legutóbb múlt pénteken dobtak Molotov-koktélt ismeretlenek egy melegek által látogatott fővárosi szórakozóhely, az V. kerületi, Magyar utcai Action bár ajtajára; a rendőrség rongálás miatt indított eljárást.

Tekintettel arra, hogy a mostani bűncselekmény elkövetése jellegében és módszerében hasonlóságot mutat a korábbival, a VIII. kerületi rendőrkapitányság az ügyben eddig keletkezett iratokat a büntetőeljárás további lefolytatása céljából megküldte az V. kerületi kapitányságnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását