2024. április 25. - Márk

Szekszárd vízbázisra pályázik

Régóta húzódó problémára szeretne megoldást találni Szekszárd önkormányzata csütörtöki, rendkívüli közgyűlésén hozott egyhangú döntésével, amely szerint pályázatot nyújtanak be új vízbázis létesítésére.
2008. július 3. csütörtök 11:33 - Hírextra
A közgyűlési vitában mindkét politikai oldalról felvetődtek aggályok, amelyek a kiírásban megjelölt igen magas, az önerőt meghaladó áfa-értékre figyelmeztettek. Az ötmilliárd forint összértékű beruházást ugyanis egymilliárd forintnyi áfa terheli, amelyet a jelenlegi jogszabályok értelmében az önkormányzat nem igényelhet vissza.

Horváth István (Fidesz) polgármester az aggályokra válaszként elmondta: a városnak nincs más választása, mint elindulni a pályázaton abban a reményben, hogy a későbbiekben kormányzati megoldás születhet, hiszen ezzel a problémával más önkormányzatok is küzdenek.
Szekszárd meglévő ivóvízkészletét egy terjedő vegyi szennyezés veszélyezteti, amely nyolc év múlva elérheti a vízbázist, ezért az önkormányzat a mindenkori kormányokkal közösen évek óta végez kutatásokat új, megfelelő vízkészlet felkutatására.

A polgármester érvelése szerint a felmerülő lehetőségek közül a Bogyiszló melletti, korábban már kutatott vízlelőhely a legalkalmasabb, amely napi 14 ezer köbméter jó minőségű ivóvizet biztosítana hosszú távra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását