2024. május 2. - Zsigmond

Emberei Jogokért Emlékplakett

Az Emberi Jogok Napja alkalmából az igazságügyi és rendészeti miniszter Emberi Jogokért Emlékplakett kitüntetéseket adományozott. 2007-ben kilenc személy részesült a tárca által alapított elismerésben. A kitüntetéseket Takács Albert igazságügyi és rendész
2007. december 14. péntek 13:15 - Hírextra
Az igazságügyi és rendészeti miniszter Emberi Jogokért Emlékplakett kitüntetést adományozott:

A diszkrimináció áldozatainak képviselete, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok befogadásának elősegítése, az emberi jogok védelme és az esélyegyenlőség népszerűsítése terén szerzett kiemelkedő érdemei elismeréseként dr. Kárpáti Józsefnek, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda igazgatójának.

A Pártfogó Felügyelői Szolgálat kialakításának előkészítésében végzett eredményes közreműködéséért, a fiatalkorúak pártfogó felügyelőit tömörítő szakmai civil szervezet és a fiatalkorú bűnelkövetőkkel való speciális kezelési technikák kialakításában történő tevékenysége elismeréséül Kóta Tündének, az Igazságügyi Hivatal Pártfogó Felügyelői Módszertani Osztály megbízott igazgatójának.

A fogyatékos emberek emberi jogainak érvényesüléséért kifejtett lelkiismeretes munkássága, a fogyatékos emberek munkába helyezését segítő programokban elért sikerei, valamint több évtizedes önkéntes társadalmi tevékenysége elismeréseként Nász Margitnak, a Mozgáskorlátozottak Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete nyugalmazott elnökének.

A menekültek segítésében, az oltalomra szoruló külföldiek jogainak védelmében, a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének megvalósulásában, és az emberi és állampolgári jogok védelmében kifejtett tevékenysége elismeréseként dr. Pardavi Mártának, a Magyar Helsinki Bizottság társelnökének.

A magyar állampolgárság megszerzésével kapcsolatos ügyek kiemelkedő szakmai színvonalú ügyintézéséért, az állampolgársággal kapcsolatos nemzetközi döntések meghozatalában és a nemzeti szabályozás előkészítésében végzett munkássága elismeréseként dr. Parragi Máriának, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Állampolgársági Igazgatóság igazgatójának.

Több évtizedes igazságügyi orvosszakértői tevékenységéért, a halott személyek jogai biztosításának, a halottakkal kapcsolatos alkotmányos követelmények és kegyeleti szempontok érvényesülésének, a jogbiztonság és jogegyenlőség biztosításáért kifejtett jogalkotói munkában való részvételének elismeréséért dr. Petkovits Tamásnak, az Igazságügyi Szakértői és Kutató Intézetek Veszprémi Intézete igazgatójának.

Az anyakönyvi igazgatás területén szerzett magas színvonalú munkavégzése, a személyhez fűződő jogok védelme területén szerzett nemzetközi tevékenysége elismeréseként Piros Zsuzsannának, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Állampolgársági, Kegyelmi és Hatósági Főosztály osztályvezetőjének.

Az Emberi Jogok Európai Egyezményének joggyakorlatát bemutató tanulmányok, összeállítások, a bírósági ítéletek magyar fordításainak elkészítéséért, az emberi jogok népszerűsítése, oktatása, fejlesztése terén elért munkássága elismeréseként dr. Széplaki-Nagy Gábornak, a Legfelsőbb Bíróság elnöki kabinet irodavezetőjének, legfelsőbb bírósági bírónak.

A pszichiátriai betegek, kezeltek és az állami gondoskodásban élő gyermek- és fiatalkorúak emberi jogainak védelmében kifejtett áldozatos és kiemelkedő tevékenysége elismeréseként dr. Szilágyi Júliának, az Országgyűlési Biztosok Hivatala munkatársának.

Budapest, 2007-12-13
Sajtó és Kommunikácós Osztály


Kiadó: Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását