2024. április 20. - Tivadar

Rogán támogatja a kerékpártárolót

Rogán Antal polgármester támogatja a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és az V. kerület közös kerékpártárolójának megépítését, ezért a képviselő-testület elé terjeszti az anyagi hozzájárulásról szóló javaslatot.
2008. július 3. csütörtök 13:03 - Hírextra
Ezt a fideszes politikus csütörtökön közölte Budapesten, miután átvette Király Júliától, az MNB alelnökétől a jegybank dolgozóinak nyílt levelét. Ebben arra kérték Rogán Antalt, hogy a belvárosi önkormányzat a bankkal közösen alakítson ki egy nagy kapacitású kerékpártárolót a Szabadság téren.

A levélben a többi között az áll: a jegybank nem csak intézményi szinten elkötelezett a természeti és épített környezet megóvása mellett, de fontosnak tartja a munkatársak környezettudatosságának fejlesztését is, így támogatja, hogy a dolgozók kerékpárral járjanak munkába.

Listár Dániel, az MNB munkatársa az MTI-nek elmondta: az utóbbi időben egyre többen járnak a bankba kerékpárral dolgozni, a hétszáz munkatárs közül jelenleg mintegy hetvenen. Mivel arra lehet számítani, hogy a jövőben egyre többen választják ezt a közlekedési eszközt, szükség van egy kerékpártároló kialakítására.

A tároló valószínűleg a jövő év elején épül meg, az anyagi hozzájárulás arányairól és az alapterületről a két építtető a későbbiekben egyeztet - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását