2024. április 25. - Márk

82 százalékunk tévézik

A magyar lakosság 82 százaléka naponta néz tévét, sportolni viszont csak 16 százaléka szokott, derül ki a TÁRKI által végzett Sport Modul 2007 kutatásból.
2008. szeptember 24. szerda 21:10 - Hírextra
"Az aligha meglepő, hogy a magyar lakosság tv-függő: a megkérdezettek 82 százaléka naponta néz tv-t. Ehhez képest a naponta zenét hallgatók (45 százalék), internetezők (25 százalék), testet mozgatók (16 százalék) vagy olvasók (12 százalék) aránya eltörpül" - fogalmazott Sik Endre vezető kutató az MTI-nek küldött közleményben.

A felmérés szerint körülbelül a népesség tizede tölti szabadidejét rendszeresen kézművességgel, illetve hetente többször kártyázással és vásárlással.

Sporteseményekre, mozira és más kulturális eseményekre a népesség körülbelül tizede szenteli szabadidejét havonta egyszer vagy többször - olvasható a TÁRKI közleményében.

A felmérés választ ad arra is, hogyan függ össze a szabadidő eltöltésének módja és az, miként érzi magát az ember a világban.

"A negyven év alattiak körében (akik a teljes népesség boldogabb, egészségesebb, az emberekben inkább bízó és soványabb részébe tartoznak) azt találjuk, hogy a barátokkal való találkozás elmaradása, a zenehallgatás és számítógép/internet használat hiánya boldogtalansággal és betegségérzettel jár együtt.

Ugyanakkor azok, akik naponta számítógépeznek/interneteznek, az átlagos negyven év alattiakhoz képest jobban bíznak az emberekben - és soványabbak náluk" - derül ki az adatokból.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását