2024. április 29. - Péter

Papírkutyák rázós kalandjai

Kuplung és Csumpi nem ordítozott egymással, Amanda szépen kirittyentette magát Jozsó is fölöltözött, nem volt benne semmi Chippendale-fiús, Trolibusznak mindenkihez volt egy kedves szava. A Papírkutyák stábja remek hangulatban bulizott a forgatás végén.
2008. július 3. csütörtök 10:48 - Hírextra
Óriási bulit csaptak a Papírkutyák, az új magyar film forgatásának befejezésére. A színészek olyan örömmel üdvözölték egymást, mint rég nem látott barátok, holott hat héten át szinte minden idejüket együtt töltötték.
Liptai Claudia – stílszerűen - trolibusszal érkezett a bulira. A TV2 sztárja ugyan nem szerepel a filmben, de elkísérte a bulira férjét, Gesztesi Károlyt, aki az egyik főszereplő, és a gyakran rázós közlekedési eszközről kapta becenevét.
A mozidarabról máris azt beszélik, hogy talán még nagyobb támadást jelent a nézők rekeszizmai ellen, mint Gyöngyössy Bence rendező legutóbbi filmje, az Egy bolond százat csinál. A stábbuli hangulata is ezt igazolta: a csapat hatalmas nevetésekkel elevenítette föl a forgatás izgalmas és mulatságos perceit.

Gesztesi virtuóz tolókocsis jeleneteinél például szem nem maradt szárazon, persze nem a meghatottságtól, hanem a röhögéstől. Mert ki gondolta volna, hogy a kerekes széket nem is olyan egyszerű elkormányozni, a színész is borult jó párat, míg belejött.
– Kijevi trolibuszsofőrként kezdem pályafutásomat a filmben – mesélte Gesztesi. – Elveszítem állásomat, és az öcsém tanácsára átjövök Magyarországra. Itt meg egy munkahelyi balesetnél megsérül a gerincem, ezért kényszerülök tolókocsiba. Na, ettől bárki kész lenne, de nem így Trolibusz!

Kálloy Molnár Péter Jozsóként fut be nem mindennapi karriert a filmben.
– Aerobikozó biztonsági őr vagyok – mondja –, de ha az élet úgy hozza, Chippendale-fiúként is megállom a helyem. Hát el lehet képzelni azt a jelenetet! Kálloy, amint szép lassan levetkőzik, s felfedi bájait a nagyérdeműnek!

Hajdu Steve zsonglőrmutatványnak is beillő módon hozta a – mondjuk meg őszintén: nem éppen üdítő – italt a sztorizgató társaságnak. Négy poharat egyensúlyozott a kezében, és azt mormolta maga elé, hogy nem akar Pista lenni, inkább Richárd. Steve-ből nem az ital beszélt, csak filmbéli szerepét idézte meg: az autóoktatót, akire nem éppen a briliáns vezetési technika a jellemző.
– Észveszejtően életveszélyes fékezéseket hajtottam végre dublőr nélkül – büszkélkedett Steve nevetve.

Pikali Gerda is vállalta, hogy a filmben minden segítség és kaszkadőr nélkül kapaszkodik föl egy magas tetőre, ami elismerésre méltó teljesítmény, mivel a színésznő tériszonyban szenved.
– Lejönni már nem is mertem – mesélte – daruval hoztak le.
A Papírkutyákban Gerda a gumitestű nőt, Amandát alakítja, aki mögött hosszú cirkuszi karrier áll. – Guminőségem kihangsúlyozására igazi gumiruhában játszottam, így tudom már milyen érzés palack nélkül megmászni a Himaláját. Legalább három kilót fogytam a forgatás alatt!

Gyöngyössy Bence rendező elárulta, honnan jött az ötlet vígjátékhoz, amiből azután Litkai Gergellyel közösen megírták a forgatókönyvet: „Amikor az Egy bolond százat csinál országos turnéján messze Budapesttől egy közlekedési dugóban vesztegeltem, fölfigyeltem egy jelenetre. Egy idős paraszt bácsi két sovány, keshedt lóval, kézi ekével próbálta fölszántani átázott földjét. Emberfeletti küzdelmének egy hatalmas tábla adott furcsa hátteret, az állt rajta: Itt épül Európa. Remélem, ha egyszer Brüsszelben megnézik a filmet, nem tépik össze azonnal a csatlakozási szerződést, mert bár Európa itt épül körülöttünk, még nagyon messze van…”
Forrás: Star magazin
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását