2024. május 3. - Tímea, Irma

Kajakos pótválogató

Pénteken, a Szeged melletti Maty-éren eldől az utolsó helyek sorsa is a pekingi olimpián induló magyar kajak-kenu csapatban, az egyetlen még kérdéses számban, K-4 1000 m-en ugyanis pótválogatót, úgynevezett szétlövést rendeznek.
2008. július 3. csütörtök 16:28 - Hírextra
A válogatók első fordulóját a Gyökös Lajos, Kökény Roland, Vereckei Ákos, Horváth Gábor alkotta négyes nyerte, a második felvonáson, a múlt hétvégi országos bajnokságon azonban ez a hajó kikapott a frissen alakult Sík Márton, Beé István, Boros Gergely és Bozsik Gábor összeállítású egységtől.

A helyzet érdekessége, hogy a férfi kajak szakág hét kvótát szerzett az ötkarikás játékokra, s amennyiben az utóbbi kvartett nyeri a 10 órakor kezdődő különversenyt, a kvalifikáltak száma eggyel túllépi ezt a számot (eddig egyesben Vereckei (500 m) és Benkő Zoltán (1000 m), párosban pedig a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor duó (500 és 1000 m) került be az utazók közé).

"Ha a második válogató győztese kerül ki elsőként a szétlövésről, akkor valakit ki kell venni a hajóból és Vereckei Ákost ültetni be a helyére. Ez nagyon kényes kérdés, le kell ülni az edzőkkel és a versenyzőkkel és át kell beszélni a kialakult helyzetet. Ám ehhez nyerniük kell a szétlövést." - fogalmazott a szövetség (MKKSZ) honlapján Angyal Zoltán szövetségi kapitány, aki egyetlen férfi versenyzőnek sem engedélyezi a duplázást egyazon távon.

A szétlövés után 15 órától ül össze az MKKSZ elnöksége, hogy jóváhagyja a pekingi csapat összetételét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását