2022. augusztus 8. - László

Határrendészeti nap

Kommandósok, lovas- és kutyásjárőrök, sőt tűzoltók is tartanak bemutatót szombaton Nagykálló-Harangodon a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Határrendészeti Napon - közölte a térségi főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.
2008. július 3. csütörtök 17:14 - Hírextra
A nyírségi főkapitányság a határőrség január elsejei integrációja után először rendezi meg a határrendészeti napot, amelyen látványos program várja az érdeklődőket - mondta Fülöp Gergely főhadnagy.

A szóvivő tájékoztatása szerint a program délelőtt 10 órakor kezdődik a Nyíregyházával szomszédos Nagykálló harangodi üdülőközpontjában, ahová több ezer embert várnak, hiszen a rendőrség és a határőrség összevonása után a megyében az állomány létszáma meghaladja 2800-at.

A főkapitányi köszöntő után a nyíregyházi Mandala Dalszínház társulatának tagjai szórakoztatják a résztvevőket, akik közé a megye nyugdíjas rendőreit és határőreit is találkozóra várják.

A program kutyás- és lovasjárőrök, majd a kommandósok bemutatójával folytatódik, s végül a tűzoltók mutatják be a közúti baleseteknél alkalmazott mentőeszközeiket.

A felállított úgynevezett szakmai sátorban a bűnmegelőzésről, a bűnügyi technikáról, a közlekedésrendészet kérdéseiről, valamint a határrendészeti helyzetről tájékozódhatnak az érdeklődők, s a nanotechnológiás vagyonvédelmi rendszert is megtekinthetik.

Kézművesfoglalkozások és sportversenyek teszik teljessé a programot, a főzőverseny szakácsai pedig az ellátásról gondoskodnak Nagykálló-Harangodon szombaton a szabolcsi Határrendészeti Napon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását