2024. április 28. - Valéria

Siófoki Nyári Esték

Siófoki Nyári Esték néven indul új, zenés színházi rendezvénysorozat a Balaton-parti város központjában, a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon. A nézők a szombaton kezdődő programok között táncszínházi előadást, musicalt és operát egyaránt találnak - tájékoz
2008. július 2. szerda 17:48 - Hírextra
fesztivált szervező Kálmán Imre Kulturális Központ igazgatója elmondta, a Szegedi Szabadtéri Játékok mintájára szeretnének Siófokon egy hasonló, bár egyelőre kisebb léptékű rendezvénysorozatot meghonosítani.

A programok sorát szombat este a Naplegenda nyitja. A Magyar Állami Népi Együttes táncprodukciója, melyet nyolc éve játszanak hatalmas sikerrel, Nikola Parov különleges etnozenéjére fantasztikus ritmusokkal, fényjátékkal és látvánnyal kápráztatja el a nézőket - fogalmazott Kiss László. Az előadásban énekesként Herczku Ágnes és Németh Ferenc működik közre.

Július 12-én, országos turnéjának kezdeteként a Magyar Televízióból ismert Társulat látogat Siófokra, hogy az István, a király című rockoperából mutasson be keresztmetszetet. Szörényi Levente és Bródy János legendás alkotása előtt a televíziós műsorban elhangzott számokat is hallhatják majd a nézők a főszereplők tolmácsolásában.

A Jekyll és Hyde című Frank Wildhorn-musicalt augusztus 2-án mutatja be Siófokon a Musical Színház. Az előadás főszereplői Molnár László, Molnár Szilvia, Tunyogi Bernadett és Makrai Pál lesznek.

Augusztus 9-én látogat a Balaton parti városba az Experidance Tánctársulat Nagyidai cigányok című produkciójával. Román Sándor rendező-koreográfus Arany János költeménye által ihletett látványos táncshow-ja a magyar néptánc és népzene, valamint a cigány folklór elemeit egyaránt felhasználja.

"Igazi kuriózum lesz a Bánk bán augusztus 20-i előadása, mert Erkel Ferenc operájának keresztmetszetét a Szegedi Szabadtéri Játékok majdnem teljes szereposztása énekli nálunk" - méltatta a Siófoki Nyári Esték ünnepi produkcióját Kiss László.

 Az opera koncertszerű előadásban hangzik majd el, egy narrátor, tánc- és énekkar valamint a BM Duna Szimfonikus Zenekar kíséretével. A főbb szerepeket a Magyar Állami Operaház művészei: Kiss B. Atilla, Wiedemann Bernadett, Bede-Fazekas Csaba, Bazsinka Zsuzsanna, Nyári Zoltán és Gurbán János éneklik.

A programsorozathoz könnyűzenei koncertek is kapcsolódnak: augusztus 11-én a Republic lép fel Siófokon, majd 29-én a Szlovákiából meghívott Főnix és Rómeó vérzik, valamint a hazai Road együttes fellépése fejezi be a nyári évadot.

Mint Kiss László elmondta, terveik szerint a fesztivált jövőre nagyobb előadásszámmal, a sikeresebb produkciókat több alkalommal is bemutatva rendezik meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását