2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Rubik-kocka lehet a nagy sláger karácsonykor

Nagy sláger lesz karácsonykor a Rubik-kocka, de minden bizonnyal elkapkodják majd az Indiana Jones-filmekkel kapcsolatos ajándékokat is - erre számítanak a Woolworth's áruházlánc vezetői.
2008. július 2. szerda 15:26 - Hírextra
Idén karácsonykor hódítanak majd a nyolcvanas évek játékai és hősei - legalábbis ezt jósolják a Woolworth'snél. Az áruházlánc a legkapósabbnak várt játékszerek listáján az első helyre tette Rubik Ernő találmányát, a bűvös kockát.

A Rubik-kockát, amely 28 évvel ezelőtt az év játéka lett, 1979-ben dobták piacra, és eddig 300 millió darabot adtak el belőle.

A különleges játékszer a kilencvenes években veszített népszerűségéből, manapság azonban megint egyre többen tekergetik: sokan az internetes videómegosztó oldalakra feltöltött oktatófilmecskékből tanulják meg, hogyan kell kirakni a színeket, a profiknak pedig komoly versenyeket szerveznek - tavaly a világbajnokságnak Magyarország adott otthont.

"A szülők szeretnek olyan játékokat venni a csemetéiknek, amelyek a saját gyerekkorukra emlékeztetik őket" - mondta Nagy-Britannia legnagyobb játék-kiskereskedelmi cégének vezetője, Gary Grant.

A szakértők szerint nemcsak a bűvös kocka, hanem az Indiana Jones-filmekhez kapcsolódó ajándéktárgyak is kelendőek lesznek az ünnepi szezonban. A Woolworth's sokat rendelt a vakmerő régész ostorának másolatából, amely még csattanó hangot is ad, ha játszanak vele.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását