2024. április 25. - Márk

Négyes metrón utazna a kormány

A kormány szerdai ülésén felhatalmazta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget, hogy a 4-es metró támogatási szerződését megkösse a fővárossal - tájékoztatta az újságírókat Budai Bernadett kormányszóvivő a kabinet ülését követően.
2008. július 2. szerda 18:41 - Hírextra
Hozzátette: a végleges metróprojekt támogatási kérelmet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség csak akkor küldheti el Brüsszelnek jóváhagyásra, ha azt a főváros a szükséges módon kiegészítette.

Újságírói kérdésre válaszolva a kormányszóvivő nem részletezte, hogy milyen pontosításokat kell a főváros szakértőinek ez ügyben elvégeznie, de azt jelezte, hogy egy tízpontos feltételrendszernek kell megfelelnie a kiegészítésnek.

Szintén kérdésre válaszolva határozottan tagadta azt a sajtóban megjelent állítást, miszerint összefüggés lett volna a vasúti hivatal megszüntetése és aközött, hogy a miniszterelnök érdekeltségi körébe tartozó Motim Zrt. nem kapott vasúti működési engedélyt. Budai Bernadett leszögezte: a vasúti hivatalt szakmai indokok alapján szüntették meg.

A kormányszóvivő jelezte azt is, hogy a szegedi villamos-fejlesztésekről is tárgyalt a kormány szerdai ülésén.

Arra az újságírói felvetésre, hogy a távhő árának mérséklésére, illetve adóforintok visszaforgatására van-e lehetősége a kormánynak, és megfogadja-e az erre vonatkozó Fidesz-javaslatot, Budai Bernadett úgy válaszolt, hogy a kormány minden javaslatot megfontol, amelyeket felelős háttérszámítások támasztanak alá, jöjjön az akár ellenzéki oldalról is. A kormányszóvivő hiányolta ugyanakkor ezeket a szakmai számításokat és indoklást az ellenzéki párt javaslatából.

Az MTI azon kérdésére, hogy Antal Dániel, a vasúti hivatal volt vezetője írt-e levelet a hivatal feloszlatása ügyében a kormányfőnek, a kormányszóvivő úgy válaszolt, hogy utána kell néznie, mivel a kormányfőhöz sok levél érkezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását