2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Magyar a milliárdokról

Közoktatás-fejlesztésre 2013-ig összesen 400 milliárd forint áll rendelkezésre - közölte Magyar Bálint fejlesztéspolitikai államtitkár keddi, debreceni sajtótájékoztatón, amelyek az oktatási kérdéseket követően a nők döntéshozatali pozícióba segítésének l
2007. szeptember 18. kedd 22:52 - Hírextra

A szabad demokrata politikus kiemelte, hogy infrastrukturális fejlesztésekre 120 milliárd forintot fordítanak, amiből 700 iskolát újítanak fel.

Elmondta azt is, hogy októberben kezdődik a következő intelligens iskolaprogram, aminek a digitális írásbeliség infrastrukturális megalapozása a célja.

Emlékeztetett rá, hogy 2005-ig az összes iskolába eljutott az internet, de szeretnék a sávszélességet jelentősen megnövelni, s azt is, hogy immár a számítástechnika bekerüljön a tantermekbe is.

A mostani fejlesztési tervek szerint 2009 végéig a magyarországi tantermek legalább felét ellátják számítógéppel, projektorral és interaktív táblával - tette hozzá.

Magyar Bálint külön szólt a középiskolai kollégiumokról, amelyek rendkívül elavult állapotban vannak.
Megemlítette, hogy a kormány még az idén dönt a jövendő PPP-konstrukciókról, vagyis arról, milyen fejlesztések valósíthatók meg a magántőke bevonásával.

Magyar Bálint szorgalmazza a 70-80 ezer kollégiumi hely megújítását, amelyből szerinte ebben a ciklusban 30-35 ezer újulhat meg.

Ő maga fejlesztéspolitikai államtitkárként a kormányon belül erősíteni szeretné az oktatási lobbit e cél érdekében - jelentette ki.

Magyar Bálint sajtótájékoztatóján végezetül arra is kitért, hogy rendkívül kevés nő van döntéshozatali pozícióban. Felsorolása szerint az Országgyűlés tagjainak 11 százaléka, az önkormányzati képviselőknek 16 százaléka, az akadémikusoknak pedig mindössze 5 százaléka nő.

Magyar Bálint emlékeztetet rá, hogy Sándor Klárával közösen nyújtottak be javaslatot a választójogi törvény módosítására, ami szerint a pártlistákon 50 százalék legyen a nők aránya, a listákon pedig sorrendben felváltva szerepeljenek a nők és a férfiak.

Magyar Bálint szerint ilyenformán a magyar Országgyűlésben 25-30 százalékra növekedhetne a nők aránya.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását