2024. március 29. - Auguszta

Victor Lemote Wooten az A38-on

Victor Lemonte Wooten napjaink egyik legjelentősebb basszusgitáros együttesével jövő kedden az A38 Hajón ad koncertet. Wooten a Bela Fleck and The Flectones tagjaként fellépett már a hajón.
2008. július 1. kedd 12:37 - Hírextra
Wooten pályája immár két évtizede töretlen, hangszerének megújítójaként tartják számon. Műfaji repertoárja rendkívül gazdag, a fúziós jazzhez, a funkhoz, a pophoz, a crossoverhez egyaránt van hozzátennivalója. Azt vallja, hogy Stanley Clarke, Larry Graham és Bootsy Collins gyakorolta rá a legnagyobb hatást.

A Bela Fleck and The Flecktones tagjaként ismerte meg őt a világ, ma bármit "megengedhet magának", a szakmabeliek és a rajongók érdeklődéssel és lelkesedéssel figyelik. Játszott a magyar színpadról is jól ismert Marcus Millerrel, tag volt Chick Corea Elektric Bandjében, mostanában a The Victor Wooten Band-del turnézik és örömzenél. Egy Wooten koncert alapvetően arról szól, hogy a zenészek - testvérek és gyerekkori barátok - keresik és tökéletesen megtalálják a hangot a közönséggel.

Victor Wooten koncertjeit virtuóz szólók töltik ki. Zenekarában legidősebb bátyja, Regi Wooten gitározik. Hároméves korától tanította zenélni Victort. Ő maga hangszerén kerüli a hagyományos formákat, technikai fogásokat. Rajta kívül még két testvér - Rudy és Roy is tagja az A38-ra érkező együttesnek.

 A ritmusfelelős a világ egyik legjobb funkdobosa, Derico Watson, Anthony Wellington pedig rendkívül elegánsan basszusgitározik. Saundra Williams énekesnő erőteljes, s egyúttal érzéki is, fátyolos hangja nélkülözhetetlen a kizárólag színes bőrű zenészekből álló együttes számára.
Victor Wooten Palmyestry című legújabb sorlemezének dalaival érkezik. Az album készítésében közreműködött Richard Bona és Mike Stern, akik ezúttal ugyan nem lesznek itt, de korábban már játszottak Budapesten.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását