2024. május 3. - Tímea, Irma

Poszthumusz Oscar?

Félelmetes alakítást nyújt a januárban tragikus körülmények között meghalt Heath Ledger utolsó szerepében.
2008. július 1. kedd 16:27 - Hírextra
Ledger a legújabb Batman-filmben, A sötét lovagban (The Dark Knight) a gonosz Jokert személyesíti meg, és előzetes vetítéseken valósággal megrémítette a közönséget. Chris Nolan rendező szerint a színész pontosan azt nyújtotta, amit vártak tőle. "Nagyon ijesztőnek kellett lennie, anarchikus erőnek, olyannak, aki megszállottja a káosznak és annak, hogy elpusztítja maga körül a világot a saját szórakozására" - mondta Nolan.

A múlt hét végi Los Angelesi sajtóvetítésen szinte hallható volt a nézőtéren a sokk, amelyet Ledger-Joker puszta megjelenése kiváltott. Borzas hajával, krétafehér, sebhelyes arcával, zavaros mosómedve-szemével, vérvörösre rúzsozott szájával, amelyek különösen felkavarónak tűntek elegáns ingével, nyakkendőjével, zakójával szemben, Ledger úgy tűnt, belevetette magát legsötétebb, legmélyebb démonjaiba, hogy visszavezesse őket egy rossz szándékú antihősbe.

A képregényen alapuló filmben Joker gyilkol, embereket rabol el, robbant, hogy Gotham Cityt térdre kényszerítse, és Batman (Christian Bale) dolga, hogy megállítsa őt. Ledger gonosza fényévekre van Jack Nicholson eltúlzott Jokerétől, akit az 1989-es Batmanben játszott.

Nolan elmondta, hogy már régóta akart együtt dolgozni a Több mint barátság (Brokeback Mountain) hallgatag meleg cowboy-ának alakítójával, és még a forgatókönyv sem volt készen, amikor már Joker figurájáról beszélgettek. A színész és a rendező olyan gonosz alakját vázolták fel, akit részben a punkok, részben pedig a Mechanikus narancshoz hasonló filmek ihlettek.

"Heath végül egy olyan ikonikus karaktert alkotott, aki még elég emberi ahhoz, hogy ijesztő legyen, mert ha nem lenne emberi, nem hinnének neki" - tette hozzá Nolan. A július 18-i bemutató azonban keserűséggel tölti el, és csak az jár a fejében, hogy mire vihette volna ez a rendkívüli tehetségű fiatalember.Heath Ledger januárban halt meg, alig 28 évesen véletlen gyógyszer-túladagolásban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását