2024. március 29. - Auguszta

Galopp Derby a Kincsem Parkban

Vasárnap a Kincsem Parkban rendezik a 86. Magyar Galopp Derbyt, amelynek legnagyobb kérdése, hogy 35 esztendő után ismét egy kanca halad-e át elsőként a célvonalon.
2008. július 1. kedd 13:43 - Hírextra
Az esemény helyszínen tartott sajtótájékoztatóján kiderült, a 11 futamból álló program 14 órakor, a 11 millió forint összdíjazású Derby pedig 17:35-kor kezdődik. Utóbbi versenyszámban 13 ló és zsoké áll rajthoz, s a szakértők szerint nincs elsőszámú favorit, viszont 5-6 ló győzelme sem lenne meglepetés, köztük két kancáé, a magyar Lady Katáé és a brit Possibellinóé sem.

A Derbyn hagyományosan hároméves angol telivér lovak indulhatnak, így minden négylábúnak egy esélye van, hogy megnyerje ezt a 2400 méteres versenyt. A szervezők szerint a mostani minden idők egyik legerősebb mezőnye lesz, így amennyiben az időjárás vasárnapig enyhül, akár a pályacsúcs is elképzelhető. A mezőny nemzetközi lesz, hiszen a 13 zsoké közül - melyből három már nyert Derbyt - hat magyar, hét pedig külföldi. A lovak tekintetében csak három magyar tenyésztésű van, lesz német, lengyel, brit, ír és amerikai ló is. Az elmúlt négy alkalommal német tenyésztésű mének nyerték a Derbyt.

Az eseményre díjtalan a belépés, s kiegészítő programok is várják majd az érdeklődőket. Az egész rendezvényről élőben számol be a Sport TV.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását