2024. május 2. - Zsigmond

Európa csúcsán a franciák

Hegymászónők hat fős európai csoportja köszöntötte kedden reggel a Mont-Blanc csúcsáról Franciaország európai uniós soros elnökségét, amelyet a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés jegyében kezdett meg.
2008. július 1. kedd 09:55 - Hírextra
A csoport tagja Magdalena Svarc szlovén sportállamtitkár, aki e gesztusával kívánta átadni hazája soros elnökségét. Franciaországot Laurence de la Ferriére alpinista képviselte.

"Csodálatos dolog elképzelni, hogy Európa ilyen szép, békés és egységes, mint idefentről" - kiáltott fel elragadtatva a francia hegymászónő.

Összesen 26 európai nő indult útnak hétfőn Európa legmagasabb, 4819, 90 méter magas csúcsára, a környezettudatos, egységes Európa melletti kiállásként. Az első csoport egy transzparenst bontott ki a Mont-Blanc tetején "Az Európai Unió egy ökológus korszak felé" felirattal.

Ugyancsak kedden reggel érkezett fel a csúcsra az a csoport, amely a hat és fél évvel ezelőtt elrabolt, francia-kolumbiai Ingrid Betancourt portréját vitte Európa tetejére. A kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) gerillahadsereg fogságában lévő asszonnyal szolidáris csoport akcióját eredetileg nem koordinálták az "európai" csoporttal, de az indulás előtt ugyanazon a szálláson aludtak, így végül a csúcson egymás mellett állították fel transzparenseiket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását