2024. július 18. - Frigyes

Elszívják a munkaerőt

Egyre több magyar munkavállaló a jobb megélhetés, a kiszámíthatóbb élet reményében külföldön próbál szerencsét - írja a Magyar Hírlap. "Sorra alakulnak az osztrák toborzóirodák, amelyek havi félmillió forintnak megfelelő bérért csábítják el tőlünk a szak
2008. július 1. kedd 08:35 - Hírextra
A lap úgy véli, ez nyugati szomszédunk fejlettségét ismerve nem számít különösebb meglepetésnek, ám hasonló a helyzet Románia és Szlovákia esetében is. Korábban sokan azt hitték, hogy a határon túliak pótolják majd a magyarországi munkaerőhiányt, ehhez képest fordított a helyzet. A románoknál és a szlovákoknál is kisebbek a bérterhek, kevesebb az elvonás, így több pénz marad a munkavállalók zsebében. A vonzóbb ajánlatokkal egyre kevesebb magyar munkáltató tudja tartani a lépést.

Minderről annak kapcsán ír a Magyar Hírlap, hogy a KSH legfrissebb adatai szerint március-május között 62 ezer fővel kevesebben dolgoztak, mint egy évvel korábban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását