2024. április 25. - Márk

Avril Lavigne a Pecsában

A Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán koncertezik hétfőn Avril Lavigne kanadai énekesnő. Már első albumával listavezető volt az amerikai listákon, s későbbi lemezeivel is elérte ezt a sikert.
2008. július 1. kedd 16:39 - Hírextra
A fiatal énekesnő a Best Damn Thing címet viselő turnéja keretében érkezik immár második alkalommal Budapestre - közölte az MTI-vel a koncertet szervező Live Nation Hungary. Avril Lavigne legutóbb 2005. június 5-én érintette koncertturnéján a magyar fővárost.

Jelenlegi turnéja Glasgowból indult május elején. A turné során, így a budapesti koncerten is, Lavigne sorra veszi legnagyobb slágereit a Complicatedtől a Girlfriendig - ez utóbbi dalát a múlt év legnagyobb slágereként emlegetik.

Avril Lavigne 1984-ben született, a popzene mellett közel érzi magához a punkot is, s az utóbbi időben színészi babérokra is tör. Bemutatkozó albuma 2002-ben jelent meg, 8 Grammy-díjra jelölték és 16 millió példány fogyott belőle.

Ő volt a legfiatalabb énekesnő, aki listavezető albummal büszkélkedhetett, abban az évben az összes díjkiosztón megnyerte az év felfedezettje díjat. Összesen 30 millió lemeze fogyott szerte a világon.

A tavaly áprilisban megjelent Best Damn Thing című album nemcsak Amerikában, hanem Angliában és Európa több országában is hatalmas siker, platinalemez volt.

Három későbbi lemeze is a slágerlista első helyéről indult. Korábbi stílusához képest újdonság volt részéről a Girlfriend című dala, amely a korábbinál sokkal nőiesebb hangulatú.

Filmes karrierje is beindulni látszik: szerepelt már együtt Bruce Willisszel és Richard Gere-rel.
Öltözködési stílusát tinik milliói utánozták.Avril Lavigne-nyal turnéján fergeteges táncosok lépnek fel, élő zenekar kíséri a produkciót, összességében egy rendkívül látványos show a koncertje.

A kéthónaposra tervezett európai turné során Lavigne érinti többek között Manchestert, Londont, Dublint, Párizst, Milánót, Münchent, Berlint, Amszterdamot. Lesz több skandináviai és baltikumi koncertje, és a sorozat Budapest után Prágában ér véget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását