2024. április 20. - Tivadar

A Djabe külföldön

Kazahsztáni és kirgíziai turnéra indul szerdán a Djabe együttes, májusban azonban ismét itthon koncerteznek, Győrben, Budapesten és Debrecenben hallhatja őket a közönség neves vendégek társaságában - közölte Égerházi Attila, az együttes egyik alapítója az
2008. április 23. szerda 07:55 - Hírextra

Mint azt a gitáron és ütőhangszereken játszó zenész elmondta, a Gramy Records gondozásában megjelent új, Take on című albumukkal indulnak világkörüli turnéra, Kazahsztán és Kirgízia után számos európai, ázsiai és amerikai országot érintve, köztük Finnországot, Kínát, Mongóliát, Malajziát és az Egyesült Államokat is. A külföldi koncertek között azonban rendszeresen fellépnek Magyarországon is.

Felidézte, hogy 2007 elejétől dolgoztak a Take on című albumon, amelyen - technikai segítséggel - a tavaly szeptemberben elhunyt Sipos András ütőhangszeres, énekes, a Djabe egyik alapítója is megszólal.

"Az új CD hangzása, zenei világa méltó folytatása az együttes eddigi hagyományainak, talán a legösszefogottabb munkánk" - vélekedett a muzsikus. Hozzátette: Barabás Tamás zeneszerzői képessége integrálta a zenekar tagjainak minden tudását, de új minőséget hozott létre. Úgy érzik ismét továbbléptek, bár a hangvétel kicsit könnyedebb, mint a korábbiak - jegyezte meg Égerházi Attila.

Kazahsztánba és Kirgíziába Malik Manszurov, a tar mestere kíséri el a zenekart. Az ősi pengetős azerbajdzsáni hangszer különleges hangzást ad a Djabe zenéjének - emelte ki a muzsikus, emlékeztetve arra, hogy a Take on című lemezen a Kilinama című számban játszik Malik Manszurov, aki 2007 júniusában közreműködött a zenekar bakui koncertjén is, óriási sikert aratva.

A hazai májusi turné vendége John Nugent kanadai származású szaxofonos lesz az Egyesült Államokból. A muzsikus, aki először szerepel együtt a zenekarral, az elmúlt 20 évben olyan világsztárokkal játszott együtt, mint Tony Bennett, Ella Fitzgerald, Clark Terry, valamint tagja volt a Woody Hermann Orchestrának.

A négy estés romániai koncertkörútra Dresch Mihály szaxofonművész kíséri el a Djabét. Steve Hackett, aki 2007 novemberében, a Petőfi Csarnokban rendezett Sipos András-emlékkoncerten és a CD-n is játszott, a júliusi klubestjükön csatlakozik a zenekarhoz - sorolta a vendégfellépőket Égerházi Attila.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását