2024. április 25. - Márk

A környezettudatos nevelés a legfontosabb

A környezet kímélése, a környezettudatos életmód támogatása érdekében olyan pályázatokat írt ki a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, amelyek segítségével jobban elterjedhetnek a "zöld" megoldások - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő a keddi tájékoztatón.
2008. július 1. kedd 14:16 - Hírextra
Elmondta: a Környezet és Energia Operatív Program keretében kiírt pályázatokon a legkülönfélébb projektek számíthatnak támogatásra, legyen szó akár újrahasznosításról, a bioélelmiszerek piacának bővítéséről, vagy a kerékpáros közlekedés feltételeinek javításáról. Hozzátette: a kerékpáros közlekedés fejlesztésének egyik fő célja, hogy a biciklizés, mint a munkába járás alternatív és környezetbarát közlekedési módja minél szélesebb körben elterjedjen. Mint mondta, ahhoz, hogy minél több ember válassza a biciklit munkába induláskor, meg kell teremteni a szükséges infrastrukturális feltételeket is.

Erre biztosít most lehetőséget a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség "hivatásforgalmú kerékpáros közlekedés infrastrukturális feltételeinek javítása" című pályázata - jegyezte meg a kormányszóvivő.
Budai Bernadett elmondta: a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél már lehet pályázni kerékpártároló, öltöző és zuhanyzó kialakításához szükséges támogatásra, amelyet a vállalkozások, a nonprofit szervezetek, valamint a költségvetési szervek és intézményeik egyaránt kérhetnek, a közép-magyarországi régió kivételével.

A közép-magyarországi régió, mint a legfejlettebb régió, a Környezet és Energia Operatív Program ezen pályázatában nem vehet részt, azonban pályázati lehetőségek megjelennek a Közép-Magyarországi Operatív Programok keretében is. Budapest és környéke augusztus 15-től pályázhat zöldprojektek megvalósítására - mondta.

A kormányszóvivő tájékoztatása szerint vissza nem térítendő támogatásként egymillió és tízmillió forint közötti összegre lehet pályázni, 2009-ig összesen 300 millió forintnyi forrás hívható le erre a célra a Környezet és Energia Operatív Program keretében, valamint további 150 millió forint a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében.

Fotó: Oláh Csaba
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását