2024. március 29. - Auguszta

Xavi a legjobb

Xavi Hernandez, az Európa-bajnok spanyol labdarúgó-válogatott középpályása lett az osztrák-svájci közös rendezésű kontinensviadal legjobb játékosa - döntött az UEFA.
2008. június 30. hétfő 13:06 - Hírextra

A 28 éves középpályás öt meccsen lépett pályára a tornán, és egy gólt szerzett: az oroszok elleni elődöntőben. Kiváló játékmesteri kvalitásai keltették fel az UEFA technikai bizottságának figyelmét, akik eldöntötték, hogy ki érdemli meg a torna legjobb labdarúgója címet. A bécsi döntőben Xavi hatvanharmadszor öltötte magára a címeres mezt, 2000 novemberében debütált a Selecciónban Hollandia ellen.

A 2004-es kontinensviadalon még nem jutott nagyobb szerephez a válogatottban, a 2006-os világbajnokságon azonban már alapembernek számított a Barcelona középpályása.

"Ő az, aki meghatározza csapata tempóját. Intelligens, gyors, pontosan passzol, és jól tör be a védők közé - indokolta a döntést Andy Roxburgh, az európai szövetség (UEFA) technikai igazgatója. - Iker Casillas állt még közel ahhoz, hogy a legjobbnak válasszuk. Aztán ott volt még Carles Puyol. Nyilvánvalóan a győztes csapatból került ki a legjobb."


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását