2024. április 19. - Emma

Másfél millió a vezérigazgatónak

Csak az új vezérigazgató kinevezéséig, várhatóan augusztus 1-jéig kapja Balogh Zsolt, a vezérigazgatói jogkört gyakorló általános helyettes a vezérigazgató 1,5 millió forintos havi fizetését a korábbi 650 ezer forint körüli helyettesi pénze helyett - nyil
2008. június 30. hétfő 16:16 - Hírextra
Tóthfalusi György elmondta, hogy a hétfőn délben lejárt vezérigazgatói pályázattal kapcsolatban a jelentkezők számáról a délutáni órákig még nem kapott értesítést.

A fővárosi önkormányzat gazdasági bizottsága május 27-én írta ki a vezérigazgatói pályázatot, ez azonban csak két héttel később jelent meg. Az új vezérigazgatóról július végéig dönt a szakbizottság, a poszt pedig augusztustól tölthető be. A gazdasági bizottság elé a BKV igazgatóságának elnökéből, a szakbizottság elnökéből és a főpolgármesteri hivatal közlekedési ügyosztályának vezetőjéből álló bírálóbizottság tesz javaslatot.

Tóthfalusi György cáfolta azt az interneten megjelent hírt, miszerint suba alatt döntöttek volna a megbízott vezérigazgató helyettesítési pénzéről. Mint mondta: röviddel azután, hogy az önkormányzat szakbizottsága megbízta Balogh Zsoltot a vezérigazgatói feladatok ellátásával, az igazgatóság is határozott az átmeneti időszakra szóló bérezéséről.

Bagdy Gábor (KDNP), a gazdasági bizottság tagja az MTI-nek nyilatkozva úgy vélte, hogy "a BKV-nál nem is olyan rossz vezérigazgató-helyettesnek lenni". Ismeretei szerint a vezérigazgató 1,5 millió forintos havi fizetést és 150 százalékos prémiumot kap évente. A vezérigazgató-helyettesek viszont 650-700 ezer forint körüli fizetést és 300 százalékos prémiumot kapnak az igazgatóság döntése alapján. A prémiumból 150 százalékot fixen megkapnak, a másik felét célprémium jelleggel - tette hozzá. A politikus leszögezte, hogy mielőbb szükség van egy vezérigazgatóra a cégnél, "minősíthetetlen, hogy hónapok óta nincs vezérigazgató ekkora vállalatnál".

Somlyódy Csaba MSZP, a gazdasági bizottság elnöke az MTI telefonos megkeresésére nem reagált.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását